„Přijali jsme včera v 15.40 oznámení ženy, která společně s manželem zaregistrovala podnapilého staršího řidiče, jež naboural do jiného vozidla na parkovišti v ul. Kysucká. Poté si za volant sedl spolujezdec,“ uvedl ředitel MP Český Těšín Petr Chroboczek s tím, že manžel oznamovatelky natočil počínání řidiče na mobil.

Zatímco na místo vyrazila hlídka, dozorčí natočil na inkriminované místo kameru a sledoval ujíždějící auto. „Hlídka byla dozorčím průběžně informována o pohybu vozidla po ul.Polní na ul. Slovenskou, kde auto objelo policejní vozidlo a začalo ujíždět ve směru na ul. Frýdeckou. Kousek dál, ještě před křižovatkou s frekventovanou ulici Frýdeckou, strážníci auto zastavili,“ řekl Chroboczek.

Řidič je r. 1955, spolujezdec r. 1958, oba jsou občany Českého Těšína. Mladší se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 2,211 promile, starší dechovou zkoušku odmítl. Oba výtečníky si převzali policisté.

„Všímavým občanů jsme vděčni nejen my, ale zajisté i majitel nabouraného auta a široká veřejnost, kterou oznamovatelé pomohli uchránit před „spanilou jízdou“ obou mužů,“ dodal Chroboczek.

Dorota Havlíková Tisková mluvčí město Český Těšín