V pátek odpoledne byla na operační středisko MP Bílina oznámena krádež mobilního telefonu v jedné z bílinských prodejen. Strážníci, kteří se na místo dostavili, měli díky místní znalosti poměrně lehkou práci s identifikací pachatele. V prodejně měli totiž k dispozici záznam z kamerového systému, na kterém byl hlídkou pachatel bezpečně poznán. Strážníci se proto vydali k nejbližší zastavárně, a tam spadla klec. Pachatel i s telefonem byl na místě předán Polici ČR k dalšímu opatření. Jelikož má za sebou majetkovou trestní minulost, hrozí mu trest až tři roky vězení.

Téhož dne v podvečer byla strážníkům nahlášena dopravní nehoda na kruhovém objezdu u Lidlu, kde se střetla dvě osobní motorová vozidla. Oba řidiči byli transportováni do nemocnice. Na místě nehody museli zasahovat i hasiči, kteří uklidili vozovku od oleje vyteklého z havarovaných vozidel.

V sobotu ráno byl v blízkosti jedné ze sběren kontrolován místní mladík, který do výkupu vláčel dva železné kryty, které odcizil ze světlíků objektu v jiné části města. Mladík se ke krádeži dvířek doznal. Svůj lup strážníkům dobrovolně vydal a možná už v té chvíli přemýšlel, čím si tento svůj „neúspěch“ vynahradí. Uplynulo totiž zhruba půl hodiny, když jej hlídka přistihla znovu. Tentokrát se jeho terčem staly kryty lamp veřejného osvětlení. Ani ty se mu však k jeho smůle nepodařilo zpeněžit. Místo toho si vyslouží projednání přestupků proti majetku před správním orgánem.

Odpoledne pak vyhlásil poplach pult elektronické ochrany. Hlídka strážníků při kontrole zjistila poškození plotu v zadní části objektu. Nedaleko pak strážníci zkontrolovali čtyři mladíky, kteří nesli kovové pruty do betonu. Mladíci se na místě doznali, že je po překonání plotu odcizili z pozemku objektu. Všichni čtyři zlodějíčci skončili v rukou Policie ČR. Odcizený materiál byl vrácen majiteli.

V nočních hodinách byli strážníci přivoláni obsluhou jedné z heren v centru města k ženě, která nechtěla i přes výzvy personálu z herny odejít. Hlídka zjistila, že žena byla velmi rozrušená a její chování se vymykalo normálu. Jak uvedl jeden z přítomných strážníků, žena byla chvílemi zcela mimo realitu. Po chvíli začalo být chování ženy vůči okolí značně agresivní a dokonce vyhrožovala, že spáchá sebevraždu. Vzhledem ke skutečnosti, že by hrozbu mohla uskutečnit, strážníci na místo přivolali lékařskou pomoc a žena byla za asistence strážníků převezena do zdravotnického zařízení.

František Krejčí manažer prevence kriminality města Bíliny, tiskový mluvčí městské policie Městská policie Bílina