Zadržený pachatel je v současné době v cele předběžného zadržení a kriminalisté usilovně pracují na stanovení právní kvalifikace. S největší pravděpodobností bude pětadvacetiletý muž z Prostějovska obviněn z trestných činů Obecné ohrožení v souběhu s trestným činem Ohrožení pod vlivem návykové látky, v druhém, přísnějším odstavci.

Až následné vyšetřování ukáže, zda se obvinění rozšíří ještě o trestné činy Krádež či podílnictví a to z důvodu, že muž řídil kradené vozidlo, na kterém měl umístěny odcizené registrační značky.

Kriminalisté navíc v dostupných evidencích zjistili, že zadržený muž je zkušený recidivista, který má v rejstříku trestů trestné činy majetkového a násilného charakteru. Soudem má dokonce až do roku 2015 uložený podmínečný trest odnětí svobody za znásilnění a vydírání na Prostějovsku! V případě odsouzení hrozí pachateli až osmileté vězení.

I přes děsivě vypadající srážku z ní policisté vyvázli „pouze“ se středně těžkými zraněními a po ošetření v nemocnici byli propuštěni do domácího léčení. V současné době jsou oba v pracovní neschopnosti.