Na základě takto zadokumentovaných informací byla provedena realizace případu. Tato realizace byla naplánovaná na večerní hodiny a kriminalistům se podařilo zajistit při domovní prohlídce přípravky sloužící k výrobě omamných látek, použité tlakové nádoby od plynu, dvě kompresní nádoby různých objemů a skleněné mísy sloužící k zachycení výsledného produktu.

Rovněž tak byla zajištěna surovina sloužící k výrobě omamných látek výše uvedenou metodou. Dále byla při domovní prohlídce zajištěna bílá a hnědá krystalická látka dosud nezjištěného množství. Při domovní prohlídce spolupracoval rovněž psovod se služebním psem vycvičeným k vyhledávání omamných a psychotropních látek z oddělení služební kynologie v Plzni.

Dále bylo zjištěno, že docházelo k výrobě a distribuci omamné látky, a to konkrétně „hašiše“. Tuto omamnou látku opakovaně vyráběl podezřelý 31letý muž ve spolupráci se svojí 29letou přítelkyní, prostřednictvím butanové metody a to v desítkách případů. Část vyrobeného hašiše použili pro svoji potřebu a dále tento vyrobený hašiš v několika případech prodali nebo předali druhým osobám.

Policejní orgán v současné době vyhodnocuje zajištěné prostředky, látky sloužící k výrobě omamných látek, prověřuje další skutečnosti, které jsou nezbytné pro trestní řízení.

nprap. Ladmanová Dana tisková mluvčí PČR