V devět hodin ráno havarovala v katastru obce Lužná na zasněžené vozovce Škoda Octavia. Sedmdesátiletý řidič z Bystřice pod Hostýnem jel s oktávkou, ve které cestoval s třiašedesátiletou manželkou, ve směru od Vsetína. Muž za volantem nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, která byla zasněžená.

Po projetí levotočivé zatáčky přejel přes pravý okraj silnice a s vozidlem se převrátil do silničního příkopu na střechu. Řidič utrpěl při nehodě lehké zranění, jeho žena vyvázla bez zranění. Dechová zkouška byla negativní. Další nehody se staly v Novém Hrozenkově, kde řidič citroenu narazil na mostku do zábradlí a ve Velkých Karlovicích. Tam se u hotelu Pod Javorem střetla dvě osobní auta.

Na několika místech vsetínského okresu uvízly kamiony, které blokovaly silnice. Bylo tomu tak na Sirákově, dále v obcích Prlov a Pozděchov – tam kamiony uvízly na více jak dvě hodiny. Přibližně od desáté do dvanácté hodiny dopoledne byla úplně uzavřena silnice ve Val. Meziříčí ve směru na Nový Jičín v části Hulince, kde na zasněžené a zledovatělé cestě rovněž stálo několik kamionů, které nemohly jet dál.

por. Mgr. Lenka Javorková tisková mluvčí PČR FOTO: PČR