Po příchodu hlídky na místo se zde nikdo nenacházel. Hlídka pokračovala v pochůzkové činnosti, když na křižovatce ulic Drážďanská a Družstevní zaslechla hlasitý křik. Z tohoto důvodu strážníci proběhli ulicí Družstevní, aby prověřili situaci. Na rozhraní ulic Družstevní a Keplerova hlídka spatřila hlouček lidí, kteří na sebe křičeli a posléze se začali mezi sebou fyzicky napadat.

V okamžiku, kdy si strážníci přivolávali na pomoc nejbližší hlídku, ozval se ze zmíněného hloučku výstřel. Strážníci se rozeběhli na místo a uviděli, jak jeden z mužů opět dvakrát vystřelil do vzduchu. Jeden ze strážníků vyzval dotyčného muže, aby zanechal svého protiprávního jednání a odložil střelnou zbraň. Ten výzvy uposlechl a v ten okamžik se i ostatní účastníci přestali napadat, jak slovně tak i fyzicky.

Ihned byla provedena bezpečnostní prohlídka u muže se zbraní, která ukázala, že se jedná o plynovou pistoli. Při další prohlídce účastníků incidentu byly nalezeny dva teleskopické obušky. Šetřením bylo zjištěno, že potyčky se aktivně zúčastnili Patrik S.(1993), bytem Litoměřice, Aladar K.(1989), bytem Most, Ladislav G.(1993), bytem Ústí nad Labem a Karolína D.(1982), bytem Ústí nad Labem. Na místo byla přivolána Policie ČR, která si celý případ převzala k dalšímu šetření.

Jan Novotný tiskový mluvčí Městská policie Ústí nad Labem FOTO: MP ÚnL