Celé tři roky nevedlo jejich vyšetřování ke konkrétnímu pachateli. K zásadnímu obratu došlo v lednu letošního roku, kdy kolegové z cizinecké policie prováděli na území hl. města Prahy kontrolu cizimce, u kterého měli podezření, že jeho předložené cestovní doklady jsou padělané. Jejich domněnka se záhy potvrdila. Cizinec byl následně z naší republiky soudně vyhoštěn.

Jelikož se tento muž dopustil trestného činu, byly jeho otisky prstů vloženy do našich policejních databází, na základě kterých bylo zjištěno, že právě tento muž je pachatelem výše uvedeného loupežného přepadení v Hořovicích.

Kriminalisté museli jednat velice rychle, protože muž měl z naší republiky odcestovt. Podařilo se jim zjistit, kde by se mohl nacházet a během několika hodin se jim ho podařilo vypátrat a zadržet. Poté byl obviněn z terstného činu loupež, za který mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. V současné době je stíhán vazebně.

Tento případ je ukázkovým příkladem toho, že díky důkladně zajištěným stopám na místě činu, vzájemné spolupráci a policejním databázím se daří objasnit i několik let staré trestné činy.

nprap. Marcela Pučelíková tisková mluvčí PČR