Ve středu 5. února 2014 proběhla realizace osm a půl roku starého případu vraždy podnikatele Pavla Nevařila z Otrokovic. Kriminalisté z Úřady služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezídia ČR ve spolupráci s policisty z Útvaru rychlého nasazení zadrželi včera v odpoledních hodinách 38letého muže, který je z vraždy podnikatele důvodně podezřelý.

K násilnému trestnému činu došlo na přelomu září a října roku 2005. Tehdy byl ve svém domě v Otrokovicích zavražděn 29letý podnikatel Pavel Nevařil. Případem se od počátku zabývali brněnští policisté, kterým se však v uvedené době nepodařilo zajistit takové důkazy, které by je opravňovali zahájit úkony trestního řízení proti konkrétní osobě.

Po více jak osmi letech byl případ znovu otevřen. Zlínští policisté ve spolupráci s Úřadem služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezídia ČR, zjistili další relevantní informace, které je významným způsobem posunuly k možnému pachateli vraždy.

Jeho zadržení bylo po více jak tříměsíčním intenzívním prověřování a šetření zrealizováno 5. února 2014.

Zadržený muž se k vraždě podnikatele Pavla Nevařila z Otrokovic doznal. Na základě těchto skutečností mu již policejní rada sdělil obvinění z trestných činů vraždy dle § 219/1,2b) tr.z. a krádeže ve znění trestního zákona 140/1961Sb.. Pachatel je ohrožen trestem odnětí svobody 12 – 15 let nebo i trestem výjimečným. Současně byl podán návrh na jeho vzetí do vyšetřovací vazby svobody.

Motivem činu obviněného muže měly být osobní rozpory a majetkový prospěch.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková mluvčí PP ČR