Slovenští policisté měli na slovenském území i vystřelit varovné výstřely, ale auto nereagovalo. Prchající vozidlo projelo přes hranici. Slovenští policisté samozřejmě nezůstali stát na hranici, ale v rámci přeshraničního pronásledování sledovali auto až do Strání. Informovali přitom české kolegy a do Strání tak vyrazila hlídka bojkovických policistů a další hlídky v regionu byly v pohotovosti.

Slovenští policisté pronásledovali Hondu Civic do místních uliček, v nichž se pokoušel řidič policisty setřást, což se mu nepodařilo. U jednoho z domů řidič zastavil, z auta vyskočil a utíkal pryč. Hlídka slovenských policistů jej dostihla, zabránila mu v dalším útěku a nasadila pouta. Bojkovičtí policisté změřili u zajištěného muže alkohol v dechu a měřicí přístroj vykázal hodnotu 1,7 promile alkoholu. Navíc policisté otestovali muže na drogy a test prokázal, že muž je pod vlivem marihuany.

Zajištěný pětadvacetiletý muž z obce na Uherskobrodsku přiznal, že před jízdou pil pivo, slivovici a kouřil marihuanu. A proč ujížděl slovenským policistům? Jel se prý projet s kamarádem na Slovensko a v jedné slovenské obci uviděli policejní auto. On prý zazmatkoval a začal ujíždět. Slovenští policisté s ním začali řešit spáchání přestupků v dopravě a neuposlechnutí policejní výzvy.

Bojkovičtí policisté začali zpracovávat podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na deset let. Před několika měsíci podezřelému muži skončil vyslovený zákaz řízení za způsobení nehody pod vlivem alkoholu. On ještě ovšem nemá řidičské oprávnění zpět, a tak je podezřelý z přestupku řízení bez řidičského oprávnění s dalším zákazem řízení a pokutou až padesáti tisíc korun.

Stejně jako slovenští policisté mohou pronásledovat pachatele přes hranici na českém území, tak mohou čeští policisté pronásledovat prchající pachatele na území Slovenska.

por. Mgr. Aleš Mergental tiskový mluvčí PČR