Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: Klus vyhlásil džihád Babišovi. Za co, pane bože, za co?

Autor: Petr Holec - 
24. července 2018
11:50

Písničkář Tomáš Klus vyhlásil svatou válku Andreji Babišovi. Premiéra, šéfa hnutí ANO a miliardáře ovšem nechce zničit bombovým pásem, ale bojkotem všech jeho médií a taky akcí, které sponzoruje. Zlo Klus definitivně prohlédl po ostravském hudebním megafestivalu Colours od Ostrava. Ten sponzoruje i Babišův Agrofert a účastní se ho i spousta Klusových kolegů-muzikantů. A Klus cítí prostituci.

„Stalo se totiž, že jsem si otevřel hubu směrem k lidem, s nimiž sedávám u stolu, a společně se čílíme, jak nás Šéf pomalu ale jistě nakupuje. Titíž lidé pak na svých profilech postovali zprávy z VIP zóny festivalu, Fresh and Food prostoru dotovaného holdingem Grantového magnáta,“ rozepsal se Klus na sociálních sítích. V textu hodném imáma pak Babiše nazývá i „Grantovým magnátem“, „Velkostatkohnojařem“ nebo prostě „Jím“.

A taky se kaje za své předešlé hříchy, kdy k vlastnímu hudebnímu byznysu sám používal i Babišova média. „Nezbývá, než uznat svou nedůslednost, svou chybu a pochlapit se, neboť věřím, že nejasná doba potřebuje jasná stanoviska,“ pokračuje Klus. Ano, když víra, tak se vším všudy. A proč vlastně ne. Politický džihád Kluse kdysi i stvořil, patří do jeho byznys plánu stejně jako „dobro“ i megahonoráře za VIP koncerty. Ostatně málokdo zmákl dobro obchodně tak profesionálně jako Klus.

Hvězdou ho před časem udělal politický protestsong Pánubohudooken, v němž zúčtoval s naší kompletní tradiční politickou reprezentací. V klipu se zlidovělým refrénem „Za co, pan Bože, za co?“ písničkář účtuje s ODS, TOP 09, ČSSD, Věcmi veřejnými a vůbec každým. Všichni politici prostě kradou. Je proto ironie, že teď došlo i na Babiše. I jeho totiž politicky zrodila úplně stejná doba a rétorika, skoro jako by od sebe s Klusem opisovali.

Písničkář by proto klidně mohl být Babišovou Lucií Bílou, jež si kdysi ve jménu dobra notovala s Václavem Klausem, zatímco si Michal David notoval s Jiřím Paroubkem. A mimochodem: právě Babišovi Klus určitě pomohl i ve volbách v roce 2013. Lepší protestsong než Pánubohodooken si protestní politik nemohl přát. I on je teď ale podle Kluse „Zloduch“. Stejně jako džihádisti nyní písničkář vyhlásil džihád úplně všem.

Prapor pravdy proto už drží jen on sám, skoro jako velký Ajatolláh. Na rozdíl od něj však Klus své svaté válce říká „dialog“. Hezké ironie si všiml i jeden z komentujících na Klusově Instagramu. „Vypadá to, že TK lidi rozděluje, než by je spojoval. Ať žije láska a virtuální svět. My si budeme žít ten svůj reálný…" Svatá pravda! Jestli to ale Klus celé udělal jen jako PR, z nějž vzejde další velký protestsong, stálo to určitě za to. 

Dravaryba ( 6. srpna 2018 23:03 )

Kluse jsem v minulosti vnímala jako průměrného zpěváka, tátu 3 dětí, měla jsem ho za baviče, posměváčka a ironika... Ale že se dopracuje stát se džihádistou, bude předvádět na vystoupeních něco jako nácvik na bojové umění a předvádí natvrdo zaťatou pěst, aby tomu svému vystoupení dodal důrazu - tak to by mne ani ve snu nenapadlo. Nevyzrálá mládež "ho asi žere". Jak dlouho to potrvá, až vše rozjede naplno, začne třeba i hajlovat, když všechny pokusy stát se "někým velkým", za kterým půjdou ti pomýlení a nevyzrálí, jako krysy za krysařem s píšťalou do - hodně hluboké strže svých celoživotních omylů !!! Slovo "džihád" je pro mne hrozba, vraždy, válka - nesoucí sebou jen nenávist a útisk jeden druhého . Jak daleko se Klus hodlá dostat ? Kolika (hlavně mladým lidem) zkazí životní náhled na život v České republice ??? !!!

AliAlice ( 4. srpna 2018 13:55 )

krista2018.....

AliAlice ( 4. srpna 2018 11:30 )

Chudák-komediant,když mu nejde zpěv,tak si aspoň pouští hubu na špacír,to aby byl zajímavej....teď je to velká móda otírat se o politiky...a Klus to pojal ve svém stylu.Pózér,který musí být vidět a slyšet za každou cenu... pane,udělejte si drdůlek,a přemýšlejte,čím teď uživíte svoji početnou rodinu.Ty kecy nevydrží dlouho !!!

bilakonvalinka ( 30. července 2018 07:14 )

Myslím si, že by se neměl takhle navážet písničkář Klus( ne zpěvák, na to nemá hlas) do Babiše , který zatím toho pro lidi udělal docela dost a hl. se snaží srovnávat rozpočet státu.

TomasTillner ( 24. července 2018 18:47 )

V zemi, kde víc než polovina národa volí estébáky, komunisty a Okamurovy extremisty a kterou může vést trestně stíhaný premiér (zatímco ministři při pouhém podezření z opsaní diplomových prací musejí okamžitě odstupovat), má Tomáš Klus velkou kliku, že není rok 1415, protože by byl upálen jako Hus. Kdyby vznikla anketa mezi čtenáři Blesku, jistě se nadpoloviční většina vyjádří pro Klusovu popravu. Historie se pomalu opakuje...

Zobrazit celou diskusi