Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Komentář: Putin trumfuje i čínské soudruhy. Stále víc Čechů jeho Rusko miluje

Autor: Petr Holec - 
19. března 2018
05:40

Už je z toho stejná ruská tradice jako z vodky nebo státního banditismu. Kdykoli ve volbách kandiduje ruský prezident Vladimir Putin, nečeká se na jméno vítěze, ale jen na číslo volební účasti. Stejné to bylo i v těchto prezidentských volbách, Putin je vyhrál a stane se počtvrté prezidentem. Znovu se čekalo jen na výši volební účasti, jež celou směšnou hru na ruskou demokracii posvětí.

Ostatně kdo jiný než Putin by taky mohl vyhrát, když prezident ovládá všechna hlavní média, sám dohlíží i na výběr svých soupeřů a ty nebezpečné nechá odsoudit nebo zavřít? Přesto je ruský prezident tak zoufalý, že si ani v těchhle volbách neodpustil podvody, které v rámci omezených možností zdokumentovaly nezávislé organizace. Někteří voliči například zase nevolili jen jednou, což je nejen na Rusko zbytečně příliš demokracie.

Putin o sobě v záchvatu řízené upřímnosti utrousil, že v mládí býval „chuligán“. Bývalý agent KGB a judista, obklopený dalšími agenty, loajálními aparátčíky a zkorumpovanými byznysmeny, jím politicky zůstal dodnes.

A stejně tak je chuligánský i jeho autokratický režim, který úspěšně buduje už osmnáct let, čímž trumfuje i čínské soudruhy. Přesto jsou tyhle volby jiné: i na Rusko se konají v neobvykle gangsterských kulisách, které nemají daleko k válce.

Putin  oznámil vývoj nových jaderných zbraní, které jinde ve světě nemají obdoby Putin oznámil vývoj nových jaderných zbraní, které jinde ve světě nemají obdoby | ČTK

Krátce před nimi se v Británii někdo pokusil otrávit toxickým „novičokem“ bývalého ruského dvojitého Skripala a jeho dceru, přičemž přiotrávil i desítky nevinných lidí. Současně ve stejné zemi taky někdo zabil Nikolaje Gluškova, ruského přítele bývalého Putinova kritika Borise Berezovského, jenž předtím v Londýně sám zemřel za rusky podivných okolností. Tohle už nejsou Putinovy známé fake news, jimiž se snaží destabilizovat demokratické země včetně Česka, ale v podstatě válečná realita.

Británie ukázala coby na viníka jasně na Rusko a chvíli dokonce visela ve vzduchu aktivace článku NATO o společné obraně po napadení jednoho ze členů aliance; podobný státní gangsterismus je totiž bezprecedentní a jen ukazuje na stále větší drzost i agresivitu Ruska. To obvinilo v souvislosti s tajemným „novičokem“ jiné země včetně Česka. Ani Gogolovi, autorovi Mrtvých duší, by na něco podobného nestačila fantazie.

Putin dal svolení k zakládání speciálních vojenských škol pro dívky. Další bude na Krymu. Putin dal svolení k zakládání speciálních vojenských škol pro dívky. Další bude na Krymu. | Spoj

Rusko dnes nejen podle zpráv BIS miluje i díky českým proruským webům stále více Čechů. Těžko říct, co je k lásce tohoto sofistikovaného barbarismu vede. Agresí Rusko jen maskuje svou ekonomickou, politickou i občanskou zaostalost.

Putin sice umí fake news nebo ještě víc rozvrátit dávno rozvrácené státy jako Ukrajina, ve skutečnosti ale „jeho“ Rusko zůstává chudou zemí, jejíž pýchou je Lada. To není žena, ale auto, které asi nejlíp popisuje to, že je lepší než moskvič, protože ten už se nevyrábí.

A stejně tak se v Rusku nevyrábí kromě fake news téměř nic. I díky Putinovi a jeho „osvícené“ ekonomické politice země stále stojí a padá s cenami ropy a plynu, což není nejlepší sázka na budoucí blahobyt. A zvlášť, když stále víc chybějících státních peněz požere armáda, jíž prezident dodává sobě i Rusům iluzi národní hrdosti. O to horší zprávou je Putin pro Západ, a to včetně Česka.

Ruské historii i současnosti dominuje agresivní expanze maskující vlastní zaostalost, jíž málokdo zná na vlastní kůži tak dobře – nebo spíš špatně – jako my Češi. Putin je jen pokračováním Brežněva, který v roce 1968 napadl Československo. Rozdíl mezi nimi je jen v tom, že zatímco mužik Brežněv byl věčně namol, Putin místo vodky holduje judu. Nejhorší ale je, že ho upřímně miluje většina Rusů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

OlegStoklasa2018 ( 10. června 2018 17:07 )

Že Rusko je svým způsobem prokletá země, to ví každý, kdo si dá práci si pročíst dějiny dávné i nedávné. Že kam Rus vstoupí, moc tráva neroste, to více už proto, že jsme to zažili na vlastní kůži. Že Rusovi nic cizího není lidské, to konečně známe také, a že Rus nic nenávidí tolik, jako své nepřátele, leda snad své bývalé přátele, to se také ví. Rusko aktivizuje své agenty v Česku: Zdeněk Zbytek - komunistický generál který chtěl během Sametové revoluce poslat tanky na demonstrující studenty. Dnes miliardář s vazbami na Rusko. Prezidenta Zemana uvedl k mnoha ruským oligarchům včetně klíčových bossů ruských státních firem jako Ruské železnice nebo Lukoil. Petr Vladovič - někdejší nejmladší starosta. Nestyděl se urážet Václava Havla a rozpad SSSR považuje za největší tragédii minulého století. Přítel Zdeňka Zbytka a mnoha kontroverzních ruských a ukrajinských podnikatelů, specializující se na bezpečnost. Jan Korál - Stojí za webem NWOO.org, který mimo jiné popisuje události na Ukrajině výlučně prokremelskou optikou. Jak Jan Korál říká, je to proto, že v Česku podle něj lidem chybí ruský pohled na světové události. “A tak to chci napravit,” 

Zdeněk Kopečný ( 1. dubna 2018 14:18 )

marmate, mně bylo v r. 1968 (který zde zpackali komunisté) právě 20 let, nemám s tím ten problém, co máte vy. Docela souhlasím s názorem účastníka Milanna. Nebýt těch "proklínaných" Rusů, tak dnes by tady byl němčourský lebensraum a Češi by povětšině vyletěli z komínů němčourských koncentráků. Nevděkem svět odplácí. Putina nemusím, ale je asi menší zlo, protože ve volbách ruského prezidenta obsadil 2. místo kandidát komunistů a 3. místo nacionalista Žirinovskij. Jinak: dnes tolik velebený Západ se na nás před 80 lety hezky vykakal a předhodil nás Hitlerovi, jen aby kvůli nějaké zemičce nemusel jít do války. V r. 1939 sem vpadli němčouři, nadělali peklo, poslali do koncentráků a popravili tady stovky tisíc lidí, ale s tím vy už asi problém nemáte. Dnes jsme s němčourky nejlepší "kámoši" a bohužel i jejich největší lez***ci.

marmat ( 21. března 2018 15:44 )

Přejmenujte si nik na molodec !!! To je šílený jen vidět Tý v.le padesátky už minuly....to je ultra minela dítě, zřejmě 7 lété

marmat ( 21. března 2018 15:41 )

jo už kvůli SÝRII, Krymu , Němcovovi a dopingu by něco zasloužil

marmat ( 21. března 2018 15:36 )

tak TOHLE zoufalství hodilo kolik ???

Zobrazit celou diskusi