Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Komentář: Zaorálkova milostná bouračka. Skončí lídr ČSSD jako Nečas?

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
21. září 2017
05:20

Z vinobraní se vyplatí jezdit opatrně, a zvlášť když je člověk vysoký politik. Nedávná vcelku nevinná autonehoda totiž nezpůsobila ministru zahraničí a volebnímu lídrovi ČSSD Lubomíru Zaorálkovi jen menší „díru v hlavě“, ale i konec jednoho osobního veřejného tajemství: díky bouračce je teď konečně oficiální, že Šárka Bednářová, která mu ochotně omotávala hlavu fáčem, je nejen jeho ošetřovatelkou, ale i milenkou.

Svým způsobem to není nic nového ani neobvyklého. O mileneckém vztahu Zaorálka s Bednářovou se mluví už léta a nejen k ostravskému koloritu patří stejně jako Stodolní ulice. Zaorálek taky není jediný politik, na koho praskla milenka – v politice je spíš podezřelé nějakou nemít. Opatřili si je bývalí premiéři ODS i ČSSD Jiří Paroubek, Mirek Topolánek nebo Petr Nečas, u těch je to dávno oficiální. A neoficiálně pak milenky patří ke spoustě vysokých politiků. Bokovka se jim obvykle přihodí, když po nocích studují volební programy svých stran a nechtějí být při náročném studiu sami.

U Zaorálka, který ženy miluje (k jeho milenkám patřila i „sametová“ vůdkyně a krátce i politička Monika MacDonagh Pajerová) podobně jako své plamenné projevy, je ovšem situace pikantnější. Jeho milenkou je za prvé bývalá novinářka veřejnoprávní televize, jež ráda po nocích svými otázkami trápila vysoké politiky, mezi které patřil i Zaorálek. Už tehdy si spolu volali několikrát denně i v noci a Bednářová časem dostala v České televizi výpověď. Moc to nešlo k veřejnoprávnosti.

A za druhé: Zaorálek nyní Bednářovou „živí“ nejen jako členku svého volebního týmu, ale i na Úřadu vlády, kde v současnosti pracuje na částečný úvazek. ČSSD to radši nekomentuje stejně jako odměnu Bednářové a má k tomu i dobrý důvod. Zaorálek s Bednářovou jako by totiž kráčeli v dramatických stopách expremiéra ODS Petra Nečase a jeho milenky Jany Nagyové, jež se dnes jmenuje Nečasová. Tu bývalý šéf ODS nejdřív nechal zaměstnat na ministerstvu, až nakonec jako Bednářová taky skončila až na Úřadu vlády. Zbytek příběhu včetně zásahu policejního komanda na Úřadu vlády je známá historie, jež se s námi táhne dodnes.

Pýcha předchází pád, říká se. V politice se k pýše často přidávají právě i milenky, jak dobře víme i z české politiky: nejen u Nečase, ale i Paroubka nebo Topolánka předznamenalo právě vyzrazení milenek jejich brzký politický pád. Je tedy otázka, kolik času teď případně zbývá Zaorálkovi. Historie se sice nikdy neopakuje úplně stejně, nikdy jí ale taky neutečeme.

Video  Lubomír Zaorálek promluvil o přítelkyni. Byla s ním u nehody  - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 22. září 2017 11:28 )

To jako ze kdyz se jedna blbost opakuje stale dokola, tak se z ni stane pravda? No je pravda, ze spousta lidi a i to mysli.

arne100 ( 22. září 2017 05:57 )

Tady se zas objevila Česká inteligenční rota v čele s hlavním hlupákem Carminem.Až vy jednou dostanete rozum tak to bude zázrak.Váš velitel Carmin vám ho nalije do mozku a budete v pořádku

iFender ( 21. září 2017 20:52 )

Tu diru v hlave mel uz davno.Kazdy ho oprasoval a rikal "Hele mas na zadech piliny"!

villon ( 21. září 2017 17:47 )

Klasyka papaláš, už nejmíň 25 let. Proč ho tam voličové socanů pořád drží?

krllo ( 21. září 2017 15:40 )

Chudak Necas !

Zobrazit celou diskusi