Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komentář: Gazdík strašil Babišem. Teď ho STAN vykrádá

Autor: Petr Holec - 
11. srpna 2017
05:20

Ještě nedávno strašil nyní upozaděný šéf STAN Petr Gazdík lidi Andrejem Babišem. Co si ale STAN, s nímž se z pudu sebezáchovy krátce před volbami radši rozešli lidovci, de facto koupil miliardář Dalibor Dědek, vykrádá hnutí Babiše, kde může. A nejen to: ze STAN, kteří se voličům vždy prodávali jako prověřená politická síla, se pomalu stává bizarní reality show.

Dědek, jenž chtěl dát STAN 10 milionů korun a bude za něj možná i kandidovat, Babiše podporoval a stále ho i chválí. Takže když si nedávno na tiskovce spletl STAN s ANO, nikdo úplně nevěděl, jestli si spíš nepletl celé hnutí než jen název. Teď začíná být jasněji. Dědek vypustil do médií reklamní dopis, který je aspoň férový tím, že ani nepředstírá, že vykrádá Babiše; slova, celé formulace i Dědkův „životní příběh“ jako by totiž patřily šéfovi ANO. Být jeho právníkem, pošlu Dědkovi fakturu za autorský honorář. Pořádek dělá přátele.

A chudák ambiciózní Gazdík byl po vstupu Dědka odsunut, zatímco miliardář hledá na webu „slušné lidi“, co se na kandidátky hodí líp než někteří starostové. A taky úplně nemluví pravdu, jak se v politice slušně říká rozporu mezi slovy a činy. Dědek se například chlubí nenávistí k dotacím, ve skutečnosti si je ale sám rád vezme, když jsou. Řekněme, že na to zapomněl v rámci nové slušnosti.

A taky protože má teď hodně práce. Pro STAN nehledá jen lepší lidi, ale i jakousi nadstranickou „radu moudrých“, která by hnutí dávala rady. Samozřejmě že se v této souvislosti hned objevila jména obvyklých podezřelých moudrých, například kněze Tomáše Halíka a geologa Václava Cílka. Je proto vlastně otázka, proč to celé Dědek dělá a místo bourání starého domu si radši nepostaví nový, když už se inspiruje Babišem? Každý přece ví, to je lepší i lacinější.

Hledáním lepších kandidátů i moudrých Dědek voličům říká, že STAN nemá ani kvalitní kandidáty ani dostatečně moudré vedení. Tak proč takové hnutí volit? V politice bývá vše o načasování. STAN v něm nemá moc štěstí: krátce před volbami vypustil do světa už druhou sadu volebních billboardů, která záhy neplatí. Někde jsou dokonce téměř vedle sebe, což vám o identitě STAN řekne zhruba vše.

Ty první slibují „třetí sílu“, na níž si STAN donedávna hrál v koalici s lidovci; ty druhé STAN pro změnu prodávají jako samostatnou stranu, jež bude i stát „řídit jako obce“. Tedy jako starostové a ne neznámí „slušní“ z webu nebo moudří kazatelé z televize. Na něco takového ale asi fakt potřebujete radu moudrých.

Co řekl Dalibor Dědek o spolupracovnících STAN? Podívejte se na video:

moiaza ( 11. srpna 2017 10:56 )

Ten hlupák může strašit jak chce a koho chce. Vždyť jen stejný hlupák ho může brát vážně. Rozumnému člověku je Gazdík s celou svou tlupou k smíchu.

vlasta1 ( 11. srpna 2017 09:39 )

Je vidět že se Chovanec učil od Kubiceho a Havel také musel zavřít Sládka aby mohl být prezidentem . Podobnost čistě náhodná.

Zobrazit celou diskusi