Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: „Zoufalec“ Sobotka dál vládne zemi, ani Gross neposlal ČSSD tak nízko

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
15. června 2017
10:00

Viselo to ve vzduchu. Ministr vnitra Milan Chovanec tak dlouho „kryl Slávkovi záda“ a opakoval, že nechce v čele ČSSD vystřídat premiéra Bohuslava Sobotku, až se mu to po středečním grémiu najednou přihodilo. To se stává. A nejen to: Čtyři měsíce před volbami Sobotka padl i jako volební lídr, když ho nahradil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Dál tak zůstává jen premiérem.

Je to samozřejmě trochu ironie. ČSSD lidem v podstatě vzkázala, že je Sobotka takový zoufalec, že nemůže vést ani ČSSD, v čele země ale zůstat může. A stejně tak i v čele jihomoravské kandidátky ČSSD, odkud znovu kandiduje do Sněmovny, protože toho pořád nemá dost. Na druhou stranu nás sociální demokracie aspoň ušetřila kamufláže, jež údajně taky visela ve vzduchu: Sobotka se nechá naoko převézt do nemocnice a Chovanec se Zaorálkem to hrdinně vezmou za něj jako oběť národu.

ČSSD tedy vede do voleb jakási svatá trojice, jíž u nás zatím známe jen z kostela. Hlavně Sobotka s Chovancem mluví o sjednocení strany, tenhle zázrak se ale zatím nekoná: Mnozí sociální demokraté včetně poslanců nechápou, co se to v jejich straně vlastně děje. Ještě letos v březnu si na volebním sněmu jako stranického i volebního lídra demonstrativně stvrdí Sobotku, a teď se najednou parta vyvolených večer v Lidovém domě rozhodne, že ČSSD povede Chovanec? Ten tím vlastně jen dokončil lánský puč, další ironie.

Podívejte se, jak Bohuslav Sobotka oznámil svůj konec v čele ČSSD:

Video  Bohuslav Sobotka odchází z vedení ČSSD, stranu povede Chovanec  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Sobotka padl, protože předvolební preference ČSSD padly k deseti procentům, což mimochodem nedokázal ani Stanislav Gross. Jeho vedení ČSSD poslední dobou připomínalo nebezpečně vrávoravou cestu z hospody: Jednou chtěl oslovit mladé městské liberály, jimž je k smíchu, zatímco jindy propadal třídnímu boji. Takzvanou daňovou revoluci ČSSD vyhlásil téměř beze strany. A stejně tak slavnou (ne)demisi vlády. Ani hradní hůl prezidenta Miloše Zemana nebyla dost obludná na to, aby ho z vlastního politického hrobu vytáhla na déle než jen pár dní.

V Lidovém domě si proto řekli, že v čele potřebují někoho populárnějšího. O tom žádná. Jenže i zoufalý Sobotka zůstává z politiků ČSSD nejpopulárnější, což vám o zoufalosti celé ČSSD řekne asi nejvíc. Navíc současná rošáda sice možná překvapila mnohé členy strany, voliče ale překvapí asi jako manželka s přebarvenými vlasy: Chovanec se Zaorálkem jsou úplně stejní političtí mastodonti jako Sobotka. Jedinou změnou tak je, že místo jedné tváře teď v ČSSD mají na stále pravděpodobnější volební masakr tváře tři.

VŠE O VOLBÁCH DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2017 ČTĚTE ZDE

marais ( 15. června 2017 14:28 )

Sobotka se nadřel s celou čssd 6 let ,teď je řada na těch křiklounech.

karcsil ( 15. června 2017 12:39 )

Je to úplná šaškáreň čo CSSD robí,jed horší nápad ako druhý!Preferencie tak 5-10% za také hovadiny!!!!!

iFender ( 15. června 2017 12:13 )

 Trochu se to promichalo a bylo to zvoleno. Muzete si za to sami socani. A ten co v koute stal si uz mne ruce! (Tejc)

cid2000 ( 15. června 2017 12:02 )

Ustrašený ohebný úředníček Mazánek Srábotka to dokonale s vedením jako Zadolárek a Uchovanec straně ČSSD p.os.r.a..l.!!!Bohužel, to je následek chování této strany, která nebrání svou zem,občany,historii před sluníčkovou Sorosovou zvěří z Bruselu a NATO.Nikdo, nikdy nezahlédl video nebo fotku jak stojí Srábotka,Uchovanec nebo Zadolárek uprostřed Bruselského parlamentu a něco slušně odmítají plnit z nějakého důvodu,který můžeme slušně požadovat.Třeba jako Polsko!!!Ale tohle ti tři nenažraní šašci nezvládají jazykově ani ze strachu z Německa atd.!Někdy je čest země,národa více než nějaký finanční příspěvek z Bruselu!!Ale naše zem se chová bohužel až moc poníženě předem a především a to je známo:Češi nerptají a nestávkují a drží hu.b.u.!Poslušně na sobě nechají štípat dříví bez odporu jako jediní z EU a ještě poděkují v předklonu!!A to je ten problém Srábotko!!!

TrojanSlovakia ( 15. června 2017 11:51 )

Malé pero písalka blesku sa muselo oprieť o hul českého prezidenta. Aby ju aj písalek Novotný čoskoro nepotreboval. Však aj pani Františka sa mohla uchádzať o funkciu prezidenta ČR. Akurát stranu ako ČSSD by nemohla viesť. Má uTOPistické názory ako opitý Kalous. ČSSD potrebuje nového Zemana.

Zobrazit celou diskusi