Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Komentář: Babiš chválil Koštu jako kapacitu. Byl lékař kapacitou přes alkohol?

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
9. února 2017
14:50

Olomoucký hejtman Oto Košta z ANO zřejmě bude prvním padlým hejtmanem vzešlým z posledních krajských voleb. Odvolat z funkce ho totiž chce nejen ANO, ale i koaliční ODS s ČSSD. Zatímco podle nich hejtman nezvládá funkci, Košta obvinění odmítá a odejít nehodlá. 

A přitom to celé začalo tak hezky. I šéf ANO Andrej Babiš chválil před krajskými volbami Koštu na Facebooku jako „lídra“, „světovou kapacitu“ a „manažera“. Teď i on přiznává, že se to s Koštou „nepovedlo“. Podle všeho ne. Už vloni v prosinci nemohl Košta v Událostech, komentářích na ČT téměř mluvit, jak byl namol. Vyslovit jméno jeho stranické kolegyně-hejtmanky Jany Vildumetzové bylo v přímém přenosu nad jeho síly. A to je lékař!

Centrála ANO za ním několikrát vyslala „nápravnou delegaci“. Hejtmanstvím se totiž začaly šířit zprávy o tom, že Košta, doporučený do voleb Jaroslavou Pokornou Jermanovou, nekomunikuje, kraj neřídí. A místo práce si po kanceláři schovává lahve alkoholu. Na chování Košty si navíc stěžovaly i ODS s ČSSD. K detoxu ale podle všeho nedošlo: Košta trochu hůř artikuluje i v práci.

K tomu nezkušený politik hned udělal i velkou PR chybu: Pokračoval v praxi, kdy se v Olomouci „předává“ hejtmanství několik měsíců, každý měsíc za 45 tisíc korun. To je zatím asi nejlepší letošní politický vtip. Úřad má každý hejtman předat ze zákona automaticky a samozřejmě zadarmo. Že si politici pouze v Olomouci takhle oslazují život i bez funkce už od roku 2008, je spíš než argument podnět policii. I když: syrečky se taky dělají jen v Olomouci.

Video  Lídr ANO Košta chce stavět nemocnici: Jako Rath nedopadnu!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

A co hůř: Koštův předchůdce v hejtmanské funkci Jiří Rozbořil z ČSSD je obviněný v korupční kauze Vidkun. Jako by si jeho nástupce nevšiml, že hlavním motivem volební kampaně ANO byl boj proti údajně zkorumpovaným hejtmanům ČSSD. Občas se vyplatí podívat se na billboardy vlastní strany. Košta samozřejmě není první kádr ANO, s nímž se to záhy po volbách nepovedlo. Důvodem je i to, že hnutí ANO často sbírá kandidáty na poslední chvíli. Každý si ještě pamatuje agónii v Praze, než se volební lídryní stala Adriana Krnáčová.

Touhle nemocí ale netrpí jen ANO a navíc ji Babiš často umí využít i ve svůj prospěch. S Koštou zřejmě zatočí podobně rychle, jako před časem v politice zatočil i s Radmilou Kleslovou, jež mu taky nedělala nejlepší reklamu. To je výhoda, když i politiku řídíte jako firmu. Jenže současně s Koštou lidé vidí i to, jak dlouho například trvá ČSSD, než vyřeší jen to, aby její ostravská buňka neměla dva předsedy. Příliš moc demokracie škodí, říká se tomu někdy.

Připomeňte si předvolební debatu Blesku z Olomouckého kraje:

Video  Lídři Olomoucka debatovali ve skleníku: Kdo může za dluh kraje? 
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ypMs ( 3. dubna 2017 02:38 )

[url=http://www.nikepascherfefr.com][b]Nike Pas Cher Femme[/b][/url] [url=http://www.teflalumni.com][b]retro jordans for cheap[/b][/url] [url=http://www.rbsaleoutletol.top][b]Ray Ban Sunglasses Online[/b][/url] [url=http://www.airmaxsalestoreol.us][b]Nike Online Store[/b][/url] [url=http://www.officialnfloutletstore.us][b]nfl store[/b][/url] [url=http://www.tomsoutletgon.us][b]Official Toms Shoes Outlet[/b][/url] [url=http://www.pandorauoutlet.com][b]pandora outlet store[/b][/url] [url=http://www.nikeairmaxskorsup.com][b]Air max dam[/b][/url] [url=http://www.moncleroutletol.com][b]moncler outlet[/b][/url] [url=http://www.nikestoreolsale.com][b]Nike Air Women[/b][/url] [url=http://www.nikebotystore.com][b]Boty Nike Air[/b][/url] [url=http://www.botasdefutboldesalida.com][b]botas de futbol[/b][/url] [url=http://abercrombiespstore.us][b]abercrombie and fitch store[/b][/url] [url=http://zulurunner.com][b]nike sb stefan janoski[/b][/url] [url=http://www.airmaxverkaufende.com][b]günstige nike schuhe[/b][/url] [url=http://www.doudounemonclerolfr.com][b]Doudoune Moncler Site Officiel[/b][/url] [url=http://www.nikeairmax90ous.us][b]Nike Air Sneakers[/b][/url] [url=http://www.adyeezysale.top][b]Yeezy Men[/b][/url] [url=http://nikeshoefactoryo.us][b]cheap nike air max[/b][/url] [url=http://www.jordanshoesolg.us][b]Jordan Shoes Air[/b][/url] [url=http://www.pandoraoutletofficialstore.com][b]Pandora Official Website[/b][/url] [url=http://www.pandoraoutleto.com][b]pandora beads[/b][/url] [url=http://www.pradabagsaleo.com][b]prada outlet[/b][/url] [url=http://www.uggbootsaleol.top][b]The official UGG[/b][/url] [url=http://www.adnmdstsaleo.com][b]Adidas Shoes Discount Marketplace[/b][/url] [url=http://www.nikebutikdk.com][b]billige nike sko[/b][/url] [url=http://www.monclerepaschersos.biz][b]Doudoune Moncler Pas Cher[/b][/url] [url=http://www.esadidasol.com][b]zapatilla adidas[/b][/url] [url=http://www.officialnikesoccerbootstore.us][b]Nike Soccer Cleats

psi_mama ( 9. února 2017 20:31 )

Včera jsem nechala zrušit diskusi pod člankem o tyrani psu v Polske množirně. Debil karel_klafunda se tam ukájel sadismem,tak ho nahlašujte prosim at má jakykoli nick.Děkuji P. S. Napište na tip@blesk.cz a zruší i debily zdenekk, informatik, ignotus, atd atd.

1pravda1 ( 9. února 2017 15:35 )

Přesně tak, Jurečka říkal v tv, že on by Koštu odvolal už po prvním zastupitelstvu kraje. Na tiskovce Košta velmi připomínal v blábolení Jakeše. Babiš se za hejtmana omluvil voličům, ještě jsem neslyšela, že by se nějaká strana omluvila voličům za odvolání hejtmana, a to ani když byl hejtman obžalován.

la.ma ( 9. února 2017 15:16 )

polib nám, udavačko psomilná

Zobrazit celou diskusi