Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: V Berlíně zabili multikulti, kvóty i rozum. I kdyby kamion řídil papež

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
20. prosince 2016
20:38

V Berlíně někdo zabil dvanáct lidí a padesát dalších zranil, když vjel ukradeným polským kamionem do lidí na vánočním trhu. Němečtí vyšetřovatelé i ministr vnitra Thomas de Maizière mluví o terorismu a podobně i německá kancléřka Angela Merkelová.

Vím, že pro nás všechny by bylo těžko snesitelné, kdyby se potvrdilo, že čin spáchal člověk, který v Německu hledal ochranu a azyl,“ řekla poté, co policie zadržela jako podezřelého mladého Pákistánce. Ten přišel do Německa v únoru a pobýval v táboře pro žadatele o azyl. Do Berlína se zřejmě dostal tzv. balkánskou cestou. Téměř vzorový uprchlík a perfektní terč automatické nenávisti.

Co se přesně stalo? Podívejte se na útok ve 3D animaci:

Video  3D animace ukazuje, jak proběhl teror na vánočním trhu v Berlíně.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Jenže policie záhy řekla, že to asi není vrah. Zbytečně akurátní Němci se vlastně mohli zeptat Donalda Trumpa, kdo v Berlíně vraždil: noční twitterový fanatik během voleb sliboval, že zavře Ameriku všem muslimům, takže teď hned věděl, že i v Berlíně zabíjeli „islámští teroristé“, ještě než Němci začali vyšetřovat. Ještě že Němci nechytili Čecha a Trump pořád není prezident. Pak by nás možná v rámci NATO stihlo přátelské americké bombardování.

Možná nakonec skutečně bude vrahem muslimský uprchlík napojený na Islámský stát. Je to ale vlastně dávno jedno, protože fakta dnes mnohým spíš překáží. Europoslanec Jan Zahradil v České televizi bez důkazů řekl, že nikdo nemůže pochybovat o tom, že zabíjel neregistrovaný uprchlík napojený na islámské komunity, protože Islámský stát pohrozil zneužitím Vánoc pro svůj fanatismus. Škoda, že Zahradil není policajt.

ČTĚTE VÍC: Vše o útoku v Berlíně najdete ZDE

Navíc kurs změnila i Merkelová. Ta islámské uprchlíky v Německu vítala a spíš mlčela, když si někteří z nich začali západní svobodu vykládat jako svobodu obtěžovat ženy, odmítat integraci nebo nehledat práci. Nedávno ale řekla, že se podobná houfná migrace už nikdy nesmí opakovat. A že nebude od věci zakázat i v Německu jisté islámské módní doplňky zahalující tvář. A že nemyslela šátky Hermes.

Češi se útoku na vánočních trzích nebojí. Podívejte se, co řekli reportérce Blesku:

Video  Vánoční trhy v Praze a hlídky se samopaly: Strach nemáme, říkají návštěvníci.  - Lukáš Červený, Jessica Lutišanová
Video se připravuje ...

V podstatě přiznala chybu, čímž dala nepřímo za pravdu i všem, kteří vidí teroristu v každém muslimovi, protože svět je najednou plný nočních internetových odborníků na islám. Navíc Berlín není Nice, kde islámští fanatikové zabili lidi kamionem v létě. Je mentálně blízko i nám Čechům, jimž se terorismus zatím vyhýbal, protože se Česku radši vyhýbají i chudí migranti.

Nikdo v Bruselu už teď proto nemůže čekat, že by si nejen Česko vzalo jediného muslima. Díky zostřeným bezpečnostním kontrolám téměř všude si budeme dokola připomínat, že jsou všichni teroristi. A pokud jde o kamiony, jsou odteď potenciálními teroristy všichni jejich šoféři a nejen ti, co se předjíždějí na D1.

Video  Kamion jako nástroj teroru. Takhle ho odváželi z centra Berlína.  - Reuters, Blesk.cz, Hudba: Sparky Buddha; Bert Lindar, Hudební banka
Video se připravuje ...

Přitom je to ironie: zabíjet lidi kamionem je naprostá zoufalost, i severokorejský fešák Kim to radši zkouší raketami. Navíc podle statistik, jak nedávno řekl i americký prezident Barack Obama, je svět bezpečnější než kdykoli předtím. Jen si to bohužel moc neuvědomíte, když vás přejedou i na vánočním trhu. A to, i kdyby se nakonec ukázalo, že kamion řídil sám papež.

ivoadler ( 21. prosince 2016 13:45 )

V článku Holce je několik nepřesností, ne-li lží. Ale u novináře jeho ražení je to normální. Trump byl regulérně zvolen prezidentem USA. Z počtu jeho volitelů ho nevolili dva, Clintonovou nevolilo pět jejích volitelů. Dost tristní pro tu rozeřvanou jedubabu. Merkelová se záměrně vyhýbá označení pachatele atentátu. Pachatelem je podle ní nějaké anonymní zlo. Blbost tohoto tvrzení je evidentní. Snad bude německá policie natolik schopná, že pachatele dostane a to pro Merkelovou nebude příjemný okamžik. Multi kulti je mrtvá už delší dobu a jen blbec to odmítá vzít na vědomí.

snehulak ( 21. prosince 2016 08:45 )

Musím se Holec přidat k ostatním. Je vidět, že jsi ten redaktor EU a nemáš vlastní názor. Pokaždé vykládáš něco jiného. Nepíšeš to náhodou přímo z Bruselu?

karkulka_z_lesa ( 21. prosince 2016 08:17 )

tak takovou blbost jsem už dlouho nečetla....

laco ( 21. prosince 2016 07:51 )

Holec nemusi nic snupat. Staci, ak je jeho plat bytostne zavisly od akoze "spravnych" idei. Vsakze pisalek platku Euro. Ale jeho cas sa uz konci. Podobnych incidentov,ako aj posledny v Berline, bude stale viac a viac. Cas neuprosne ukaze, aka brutalna a nezvratna katastrofa multy-kulty je. A skrachovali pisalkovia typu Holec zmiznu nadobro z obehu. É

karel300 ( 21. prosince 2016 04:54 )

Pan autor článku je evidentně psychicky nemocný člověk, píšící pod vlivem alkoholu a farmak. Mluví z cesty, ostatně jako vždy. Je typický příklad presstituta bez vzdělání, svědomí, cti a schopnosti pochopit fakta a evidentní souvislosti. Je už roky ostudou "novinářů". Ano, máte pravdu, jeho články jsou skutečně blitky... Jak smutné a příznačné.

Zobrazit celou diskusi
Další články
Články odjinud