Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Komentář: Klaus ml. chce zadrátovat hranice. Spíš bychom měli zadrátovat jeho

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
26. července 2016
06:01

„Nevidím jinou cestu než vypadnout z Evropské unie a tvrdě kontrolovat vlastní hranice. I za cenu, že o třetinu zchudneme,” napsal v souvislosti s mnichovským vražedným útokem Václav Klaus mladší na Facebooku.

Byl by to samozřejmě jen další narcisistický výstřelek ve stylu Tomia Okamury nebo Tomáše Vandase, kdyby ovšem Klaus mladší nebyl přední expert ODS a neplánoval za ni kandidovat do sněmovny. Lidé jako on rádi střílejí od pasu podobně jako mnichovský útočník, osmnáctiletý Němec íránského původu. Ten v Mnichově nejdřív zabil 9 lidí a poté i sám sebe.

Protože si lidé jako Klaus mladší vysvětlují demokracii v médiích tak, že všichni máme právo nejen na vlastní názory, ale i vlastní fakta, která ze všeho nejradši těžíme po nocích z internetu, přidržím se radši dosavadních informací německých vyšetřovatelů: podle nich neměl Ali David Sonboly nic společného s islámským terorismem, ale spíš se svou mírně vyšinutou myslí. Ostatně i policejní stopy vedou spíš než k více vyšinutým vousáčům z Islámského státu k šílencům typu Anderse Breivika, který vystřílel nemalou část Norska.

I Klaus mladší rád používá lidovou logiku prezidenta Miloše Zemana, že když se „b“ podobá „a“ a „c“ se podobá „b“, musí se zákonitě podobat i „a“. Takže když mladý nešťastník zabije v Mnichově 9 lidí… Musí kvůli tomu Česko vystoupit z EU, zavřít hranice a klidně o třetinu zchudnout. Syn našeho expremiéra a exprezidenta prý rád hraje šachy, výsostně logickou hru. Podle logiky jeho autorských exhibic bych ho ale spíš tipoval na ruskou ruletu. Začíná totiž trumfovat i Zemana.

Klaus mladší v tom ale v Česku zdaleka není sám. Přestává být osamělý vlk, řekli bychom dnes moderním jazykem. Podobnou logiku a rétoriku izolace založenou na vlastním předchozím přesvědčení, která vždy jen čeká na další potvrzující masakr, používá i stále více „normálních“ politiků. Ano, pojem „normální“ je v politice nebezpečně relativní, tentokrát tím ale myslím to, že nejde o lidi od Okamury, Vandase a dalších obvyklých podezřelých. Podobně jako Klaus mladší začínají exhibovat i poslanci ČSSD či ANO, tedy z vládních stran.

Abychom se tedy jednou neprobudili a neměli hranice skutečně zadrátované. Jen s tím rozdílem, že by Klause mladšího a další předběhli Němci. Německý vicepremiér Sigmar Gabriel totiž v souvislosti s mnichovským útokem řekl, že musíme víc kontrolovat prodej zbraní. Jak se ukazuje, vraždil možná Sonboly znehodnocenou divadelní rekvizitou pocházející ze Slovenska nebo z Česka.

Německo prožilo těžký víkend, útočníci v ulicích vraždili civilisty:

moiaza ( 26. července 2016 09:58 )

Někdy nevím zda se mám nad trapnosti Ruudyzvostravy smát, nebo brečet. Tak ubohého jsem nikdy v životě nezažil. V podstatě jde zřejmě o zoufalého psychopata.

gemino ( 26. července 2016 09:46 )

Tys viděl někoho ze Slováků, kteří umějí číst a psát, aby zůstali na Slovensku a nebyli nasáčkovaní ve všech zahraničních firmách v Praze???? Kdo by tam u nich na východě to hafo bačů, drotárů a pastičkárů živil?

gemino ( 26. července 2016 09:43 )

Do kolika různých diskuzí budete ještě tento stále stejný blábol vkládat???

Ruudazvostravy ( 26. července 2016 09:31 )

 No,vono bi bilo třeba jak zadrátovat hranice,tak zadrátovat i ty křyvohubí dršťki,kerí sy akonrát se*rou přes piski.

qwertina ( 26. července 2016 09:18 )

zaharvi

Zobrazit celou diskusi