Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Komentář: Zeman po teroru straší likvidační válkou. A nemyslí pražskou kavárnu

Prezident Miloš Zeman při přípitku s velvyslancem na ruské ambasádě a komentátor Petr Holec
Prezident Miloš Zeman při přípitku s velvyslancem na ruské ambasádě a komentátor Petr Holec  (Autor: ČTK a archiv Blesk.cz)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
10. května 2016
05:45

Z prezidenta Miloše Zemana se poslední dobou stal hotový dárce radosti a naděje. Kam přijde, tam zavládne optimismus. Na svém turné po Česku nám slibuje terorismus, zatímco na ruské ambasádě, kde oslavil konec druhé světové války, pro změnu málem vyhlásil ničivou světovou válku. A to tentokrát údajně i bez vodky.

Matador Zeman dobře ví, že strach prodává ze všeho nejlíp. V rámci oslav konce druhé světové války rovnou spojil německý nacismus s islamismem, zadíval se do dáli a uviděl velkou vlasteneckou válku. Něco jako doubleshot, jak by řekli znalci kávy. Islamistický terorismus totiž podle prezidenta spojuje s druhou světovou válkou to, že teroristům také nejde o získání nového území a hospodářských zisků, ale jen o vyvraždění bezvěrců - volně řečeno.

Těžko říct, co Zemana vedlo k tak divokému oslímu můstku, pokud ne vodka. To nikdy neslyšel o tzv. lebensraumu, nacisty perverzně zneužité myšlence expanze německého životního prostoru? Náckové možná plynovali lidi, které považovali za krysy podobně jako teroristé bezvěrce, většina jejich tažení ale nebyla ničím jiným než obsazením cizího území a jeho zneužití k vlastním ekonomickým a vojenským účelům.

Fotogalerie Kdo se ukázal na ambasádě u Rusů? Prezidenti, premiéři i … 20 fotografií

Někdy k tomu dokonce ani nepotřebovali válku, jako třeba v případě česko-moravského protektorátu. Na Hradě taky Zemanovi zapomněli říct, že na rozdíl od nacistických či fašistických regulérních armád patřících určitým státům, jsou teroristé jen bandou žoldáků bez státu i náboženství, protože většina muslimů to jejich nepovažuje za islám. Často proti nim dokonce bojují i vlastní státy, což moc nelze říct o nacistickém Německu a Adolfu Hitlerovi.

Ale možná Zemana ohledně ničivé války inspirovali Rusové. Třeba Donald Trump totiž říká, že by NATO mělo na ruské provokace nejen v Pobaltí ihned odpovědět stejně vojensky jako Turecko, tedy rozpoutat válku. Ostatně když už byl Zeman zase na ruské ambasádě, mohl se tam přeptat, proč Rusové v Sýrii nejdřív útočili na rebely bojující proti Bašáru al-Asadovi, který sem tam deratizuje lidi stejně jako náckové, a ne na teroristy z Islámského státu, s nimiž chce válčit on?

A mimochodem: ideou německého lebensraumu jako by se poslední dobou inspirovali právě Rusové. Nejdřív Moldávie, pak Gruzie, naposled Krym… Sféra ruského vlivu, říkáme tomu dnes. Ale aspoň že se něco děje. Představte si tu hrůzu, že náš prezident někam přijde – a nikde žádná válka!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ohrazenice ( 31. července 2016 14:15 )

Havel nejhorší prezident a udavač. Slouha KSČ.

ohrazenice ( 31. července 2016 14:13 )

Klasický zkorumpovaný novinář který patří do ráje džihádu Bruselu. A po jednom teroristickém útoku který přežije snad otevře oči a uzná že Eura peníze nejsou vše a život za ně nestojí.

kareI_kIafunda ( 10. května 2016 15:11 )

Když se spočítá kompozitní horoskop pro Miloše Zemana a Českou republiku, ukáže se rozchod vztahu mezi Zemanem a státem. "Miloš Zeman buď nebude vůbec kandidovat, nebo neuspěje," předpovídá astrolog a upozorňuje na zásadní zdravotní problém v roce 2018. "Tady už to je úplně jasný," uzavírá Jiří Kubík. http://magazin.aktualne.cz/kuriozity/astrolog-sestavil-zemanovi-horoskop-po-dalsim-vzestupu-prijd/r~ 41c2bdc4168011e69966002590604f2e/?utm_source=blesk.cz&utm_medium=traffic-exchange

ivoadler ( 10. května 2016 10:16 )

Likvidační válka (válka za účelem fyzické likvidace nepřítele) je reálná věc - holokaust). Zeman je první, kdo ji takto pojmenoval. Zapoměl, či spíše nechtěl, dodat že má své kořeny v antikomunismu

1pepan ( 10. května 2016 10:10 )

Náckové možná plynovali lidi?! Holec si nevidí do huby, proveďte mu lobotomii a pro jistotu zkraťte ruce o všechny prsty, ať už nemůže psát.

Zobrazit celou diskusi