Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: Díky Zemanovi, že naslouchá lidem. Nenaslouchají pak Konvičkovi

Šéf Bloku proti islámu Martin Konvička (vlevo) a prezident Miloš Zeman
Šéf Bloku proti islámu Martin Konvička (vlevo) a prezident Miloš Zeman  (Autor: ČTK a archiv Blesk.cz)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
27. dubna 2016
06:20

Popularita prezidenta Miloše Zemana podle posledního průzkumu CVVM klesla z březnových 62 na dubnových 56 procent. Těžko říct, jestli mu tím lidé děkují za policejní brutalizaci během pražské návštěvy čínského prezidenta nebo za naftalínové bonmoty, které s gustem trousí na svých krajských krasojízdách.

Každopádně bychom měli i Zemanovi poděkovat za jinou státotvornou věc. Že u nás nezuří vzestup populistů ani extremistů. Dokonce i starý doktor Miroslav Sládek zatím zůstává doma. Na rozdíl od Slovenska, Maďarska, Francie a Rakouska, kde v prvním kole prezidentských voleb právě zvítězil kandidát populistické Svobodné strany Norbert Hofer.

Právě roli populistů u nás totiž na svá bedra obětavě vzal Zeman, a to za vydatné pomoci ODS i dalších mainstreamových politiků. Ti – a ne Tomáš Vandas a jemu podobní – teď posílají na hranice armádu i policii a plánují u nás teroristické útoky. Řekněme, že slouží vlasti, zatímco je za to média neustále peskují. Až jednou dostaneme rozum, poděkujeme jim za to i my, novináři.

V českém parlamentu tak na rozdíl od Slovenska nesedí žádní pravověrní náckové typu Mariana Kotleby, zatímco se u nás o pořádek jako v Maďarsku nestarají žádné národní gardy v legačních středověkých krojích. Občas si na ně sice zahraje naše policie, pak se ale v televizi radši rychle napraví; všichni její hlavouni přece jen milují své vysoké platy a prebendy. Navíc i ministr vnitra Milan Chovanec zná limity solidarity.

Jedinými extremisty v parlamentu tak stále zůstávají komunisté, ty však berme jako neškodnou konstantu národní deviace. Navíc u nás zmíněné extremistické politické proudy nezískávají na popularitě ani během pokračující migrační krize, jak také vyplývá z průzkumů veřejného mínění. Tomio Okamura i jeho odpadlíci z Úsvitu – Národní koalice zůstávají zamčeni v několikaprocentním chlívku, nikdo z nich by se teď do sněmovny nevrátil.

Úsvitu – Národní koalici dokonce začalo svítat spíš na soumrak, když téhle sněmovní bandě vypověděl smlouvu o volební spolupráci Martin Konvička, šéf Bloku proti islámu. Ostatně právě docent přes motýly, jenž chce všechny muslimy namlít do masokostní moučky, je nejlepším důkazem bídy českého politického extremismu. Ohledně motýlů jistě inteligentní člověk nikdy neosloví masy jako třeba Marine le Penová nebo Geert Wilders.

Možná i proto, že nezná originální recept hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka na skutečně mainstreamový populismus: více naslouchat občanům.

Podívejte se na dubnové vydání pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech:

Video  Celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech: Chudinka Dusilová i škodlivá inkluze  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

oldedek ( 27. dubna 2016 12:42 )

Najděte prosím kolem nejgenitálnějšího prezidenta někoho kdo je normální, něčím užitečný, nelže, nepodvádí, nemlží, ... I takovej vychytralej Kmoníček dokáže "kvalifikovaně" vysvětlit všechno, úplně všechno - nad ničím se nepozastaví - dejte před něj "mikrafón" a on udělá z podvodníků, zlodějů a kecálků anděle - moc a moc si přeje dělat velvyslance v USA - proč né v Rusku ... A přítom Zeman si o nás myslí: "Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt."

ivoadler ( 27. dubna 2016 09:59 )

Já to říkám furt - díky bohu za Zemanův přiměřený populismus. Je tak akorát, střižený na naše poměry. Teď už zbývá jen odstřelit Kalouska.

dzery ( 27. dubna 2016 09:26 )

Utři se !!

asijo ( 27. dubna 2016 09:01 )

Největší populisti jsou v TOP09,ODS a KDU-ČSL.

ppenkava ( 27. dubna 2016 08:34 )

Kolik evropských států nám závidělo návštěvu Čínského prezidenta. Vždyt je to země, se kterou se dá obchodovat.A je pravda, že Tibet mě nezajímá, tak jako jsme ho nezajímaly my v roce 1968. Vždy spadal pad Čínu.

Zobrazit celou diskusi