Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komentář: Ovčáček Antichartou Anděly „zachránil“. Měl být sám Objevem roku

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
11. dubna 2016
05:01

Absolutně nic neunikne pozornosti nonstop bdělého oka prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka. Skoro jako kdysi pozornosti bdělého oka StB. A to včetně pop music, jak naposled ukázaly hudební ceny Anděl. Jejich organizátoři by vlastně měli Ovčáčkovi poděkovat, že je svým komentářem zachránil. Protože jinak… Bára Poláková jako Objev roku? Fakt?

Jak už bývá zvykem, neodpustili si nejen obvyklí popoví podezřelí během předávání cen tradiční politický aktivismus, jenž patří k jejich běžnému marketingu.

David Koller, Lenka Dusilová i Klára Vytisková prezidentovi vzkázali, že nás táhne na Východ, kde nám to už jednou nepřineslo moc štěstí. Právě to vybudilo Ovčáčka k dalšímu propagandistickému opusu. Muzikantům vzkázal, že by si měli uspořádat seanci v duchu někdejší Anticharty.

Mluvčí Miloše Zemana, jenž jako by prezidenta poslední dobou v nejvyšší ústavní funkci stále častěji alternoval, ví o politické angažovanosti své. Ještě než se nechal platit Jiřím Paroubkem a poté Zemanem, šířil v Haló novinách politickou propagandu komunistů.

Ze všech jmenovaných má tedy k Antichartě nejblíže, pokud mám zůstat objektivní. Čímž samozřejmě nechci příliš hájit umělce, lze-li toto označení v popu použít. Pokaždé, když se angažují, končí to podobně jako na Hradě. A podobně i politici.



Ovčáček si sídlo hlavy státu evidentně spletl s Kremlem Vladimira Putina. Jen tam totiž mluvčí reagují na každý pšouk, který vycítí ze vzduchu. Nebo o kterém si myslí, že by teprve mohli vycítit ze vzduchu.

Ostatně právě kremelského podzemního trolla Ovčáček připomíná ze všeho nejvíc. Navíc stále hladovějšího trolla, nutno říct. Skoro se bojím o našem prezidentovi hanlivě i jen přemýšlet… Doufejme, že Zeman nedrží Ovčáčka v Daliborce.

Přitom je to škoda: i Ovčáček je ze všeho nejvíc moderní popový umělec, takže by si taky zasloužil nějakou cenu. Co třeba Objev roku místo Polákové? Nic takového jsme tady totiž ještě neměli. A to před ním na Hradě tvrdili muziku takoví fachmani jako Petr Hájek nebo Ladislav Jakl.

zdenekk_ ( 13. dubna 2016 07:49 )

Moje řeč

zdenekk_ ( 13. dubna 2016 07:47 )

Moje řeč

zdenekk_ ( 13. dubna 2016 07:44 )

Moje řeč

honza54.. ( 13. dubna 2016 07:43 )

vegetě zase přeskočilo

rumungro ( 11. dubna 2016 16:49 )

Trochu mimo diskusi,nevadí. Doporučuji ráno,odpoledne a večer rivotril.

Zobrazit celou diskusi