Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Komentář: Kalašnikovem Zeman zastřelil hlavně rozum

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
28. ledna 2016
05:14

Člověk pochopí, že je se světem něco špatně, když v televizi téměř souhlasí se senátorem Janem Velebou. Velký fanoušek Miloše Zemana a chovatel prasat to sice v Událostech, komentářích na ČT jako obvykle řekl nechtěně, právě proto měl ale pravdu: Zeman už utrousí kdekoli úplně cokoli, tak proč brát jeho slova nejen o kalašnikovu ještě vážně?

Navíc největší obětí pak bývají právě ti, co na prezidenta reagují, zatímco se on a spol. cynicky baví v hradních komnatách. Vsadím se, že jedna lahev laciného moku nezůstala na Hradě zavřená i kvůli kauze „kalašnikov“, která jako vždy spustila bizarní virtuální realitu. ODS, jež se v opozici zle nudí, ji dokonce chtěla řešit i ve sněmovně, zatímco Petr Gazdík se znovu nutil do vtipné reakce. Zase tak zůstal „zděšen a šokován“.

Vysvětlovat Zemanův miliontý bonmot, jak jsme si zvykli říkat téměř všemu, co prezident říká, přišel do Událostí, komentářů zcela vážně i politolog Kamil Švec. Bylo mi ho zcela vážně líto. Chudák politolog se díky Zemanovi v přímém přenosu brutálně ničil jako každý, kdo přijde do hlavní publicistické relace vědecky vysvětlovat vtipy Zdeňka Izera. A zvlášť když prezident ve skutečnosti spíš než k zastřelení premiéra onu mladou studentku vyzval, aby hlavu vlády změnila ve svobodných volbách.

Ano, vím: Zeman je stále prezident, zatímco Izer ještě ne. A co řekne prezident… Problém je, že Zeman, podobně jako pozdní Václav Klaus, nastolil novou realitu. Hradní pětiletku pojal jako zrcadlo vkusu většiny svých voličů a permanentní boj se svými nevoliči. Média, mluvící převážně jazykem těch druhých, ho proto nikdy na jeho vlastním hřišti neporazí. Naopak: čím víc se budou vážně zabývat „bonmoty“, tím víc nás jich stihne.

A že to bolí, jak víme. První obětí podobných reakcí na prezidenta bývá rozum. Jakmile se totiž začnete rozumně zabývat hloupostmi… Je to smutné, ale i na Zemana začíná platit metoda amerického bulvárního novináře; ten před časem oznámil, že přestává psát o Paris Hilton, protože vše kolem ní je jen virtuální realita. Nic víc než účelový čoud, chcete-li. A právě ignorace nejvíc bolí – a taky funguje. Takže jestli mě tu ještě jednou nachytáte, jak píšu o prezidentových bonmotech, zastřelte mě kalašnikovem.

Návštěva prezidenta Zemana na jižní Moravě:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

13ka ( 28. ledna 2016 20:43 )

 Souhlasím s Moiaza. Bulvár překrucuje. Plno Čechů se naučilo hledat na lidech jen chyby. Neocení kvality, zveličují nedostatky. Samozřejmě bychom mohli mít jiného presidenta, neříkám lepšího, jen jiného. Ale lidi nejsou dokonalí. Nikdo není. Stejně tak každý zhřešil, chyboval. Ať už vědomě, či omylem. Zeman byl zvolen jako Náš president a v našem zájmu by nemělo být ho urážet a poukazovat na jeho chyby. Byli bychom my sami lepší? Každý může dělat chyby. Neříkám, že by měl být Zeman přeceňován, jako Putin, jen je to jednou hlava našeho státu...

akko ( 28. ledna 2016 20:36 )

Kdo tady pomlouva prezidenta jen nechape jeho Humor a jeho spravny postoj k reseni velkych problemu...

akko ( 28. ledna 2016 20:28 )

akko ( 28. ledna 2016 20:26 )

Radeji Sem nepis...jsi dementni a vulgarni hovado...

osinek ( 28. ledna 2016 19:43 )

Moiaza patří do fan klubu ožraly z Vysočiny, který na Hrad nepatří! V které zemi v Evropě je hlavou státu neskutečný žvanil, která dělá této zemi neskutečnou ostudu!! Čím dřív Zeman a ti jeho poskoci vypadnou z Hradu, tím líp pro tuto zemi!

Zobrazit celou diskusi