Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komentář: Řekni pravdu o Zemanovi a vykopneme tě do Ameriky

Šéf hradního zahraničního protokolu Kmoníček s jedním z exemplářů své sbírky. A prezident Zeman s komentátorem Holcem.
Šéf hradního zahraničního protokolu Kmoníček s jedním z exemplářů své sbírky. A prezident Zeman s komentátorem Holcem.  (Autor: Blesk - Zbyněk Pecák, Karel Kopáč a Aneta Schürgerová)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
11. prosince 2015
11:50

Tak už je to venku, přinejmenším polooficiálně: českým velvyslancem v USA se má od příštího roku stát šéf zahraničního hradního odboru Hynek Kmoníček. Do jeho vysněné mise ho měla tento týden schválit vláda, jak informovalo Právo.

Ministr obrany Martin Stropnický sice označil únik informace za „buranství“, možná ale buranstvím spíš myslel to, že vláda nevyšle do USA jeho. Právě o populárním herci a taky diplomatovi se totiž spekulovalo místo Kmoníčka. Ani s ním ale nebude v USA nuda, i on umí být dobrý herec: málokdo bývá v televizi tak plný sám sebe jako právě Kmoníček, rtuťovitý muž s motýlkem.

Ostatně plný sám sebe byl i letos v dubnu, kdy národu nechal veřejně nahlédnout do hlavy svého šéfa, jinak též ústavně nejvyšší hlavy státu, prezidenta Miloše Zemana. Ten tehdy zavíral dveře na Pražský hrad americkému velvyslanci v ČR za to, že se veřejně podivil nad tím, že český prezident jede do Moskvy oslavit nejen konec druhé světové války, ale taky Putina a další diktátory, co moc nemají rádi lidi. Putinovská média ho za to oslavila jako hrdého bijce USA.

 

Zeman také na summitech, kde Západ včetně USA zkoušel demonstrovat jednotu, demonstrativně kamarádsky a separátně pokuřoval s ruským ministrem zahraničí. Americký zdroj tehdy řekl deníku Financial Times, že už mají Zemana dost a jeho výroky monitorují, protože přinejmenším v Evropě nemůžete z Američanů tahat peníze za vojenskou ochranu a současně z nich v Moskvě dělat pitomce.

Kmoníček zavětřil ohrožení své vysněné mise a rozpovídal se. „Diplomaticky sporné výroky prezidenta Miloše Zemana nejsou z převážné většiny součástí jeho politických plánů,“ řekl tehdy a ještě dodal, že pokud by si Zeman fakt myslel to, co dokola říká lidem, měl by s 99,9 procenta jeho myšlenek „profesionální problém“.

Na jeho odsunu do USA tak vydělají nejen Češi, ale i Zeman, jenž má kolem sebe jinak spíše rusofily a ruské peníze (Šlouf, Nejedlý, Vičanová). Kmoníček lidem v podstatě řekl, aby kvůli prezidentovi nebláznili, protože stejně jen tak plácá. Zeman ho za to teď uklidí do USA a dál bude mluvit úplně stejně.

oldedek ( 11. prosince 2015 17:23 )

Jak by mohli dát Američani dát Kmoníčkovi "souhlas-agré...." když Zemanovi dělá podporu Zemanovi proti velvyslanci USA Šapirovi a jen bez kecá a kecá podle Zemana - ten umí vysvětlit všechno, úplně všechno i to, že Zeman je hlavní genteman mezi světovými prezidenty - Kmoníček je úplně na ho...- trus

stanislavhahn ( 11. prosince 2015 14:38 )

Také bych ti poradil až by ses p.sral....

schelly ( 11. prosince 2015 13:59 )

Přesně jako všichni havloidi, takhle to dělají. Jak to říkávala ODS lidem. Musíte se postarat sami o sebe, ale z z nich to nedokázal ani jeden. Jen se přisát na stát a škubat ho ze všech stran. Jo, teď začínají kolem sebe kopat. Doufám, že se ovčané dostatečně poučili.

profisport ( 11. prosince 2015 13:32 )

Idiote.

realistaii ( 11. prosince 2015 13:21 )

terorista obama zakladatel islámského státu může akorát držet hubu a modlit se aby nebyl souzen jako terorista v Norimberském procesu s fašistickou diktaturou usa

Zobrazit celou diskusi