Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Praha a její drama jménem Stropnický pokračuje. Padne náměstek tentokrát?

Skončí Stropnický tentokrát?
Skončí Stropnický tentokrát?  (Autor: Blesk archiv)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
11. října 2015
17:57

Když jako Matěj Stropnický začnete vysokou politickou funkci primátorského náměstka hlasováním proti vlastní koalici, jste rázem mužem na odstřel. Stropnický, jenž se rozhodl být v opozici vůči vlastní koalici, tak permanentně ve funkci (ne)končí už od začátku roku. Teď se rýsuje další varianta jeho konce.

Zbavit Stropnického funkce by tentokrát pro změnu mohl puč na Praze 6. I zdejší vládní koalice - složená ze všech stran kromě ČSSD a ODS - totiž pochopila, že se zelenými nemůžete nikdy vládnout, protože znají pouze loajalitu k podrazům, a proto se jich chtějí zbavit i tady. Na rozdíl od magistrátní koalice zelené nepotřebují a navíc se vždy můžou spolehnout na ODS sužovanou zlým hladem po moci.

Bez placené práce by se tak ovšem ocitla zelená zástupkyně starosty Prahy 6 Petra Kolínská. A právě ona by mohla ve funkci vystřídat Stropnického, čímž by se všem velmi ulevilo. I Kolínská je sice zelená, takže zrada koaličních partnerů zabalená do barvy vyššího dobra vždy visí ve vzduchu i v jejím případě, vedle Stropnického nicméně působí jako matador pragmatičnosti. Řekněme, že na rozdíl od něj umí aspoň zaplatit poštovní složenky, na což má syn ministra obrany kamarády.  

Navíc Stropnický teď plánuje vlastní koalici podrazit znovu, tentokrát kvůli městskému rozpočtu. Na nedávném výjezdu vedení Prahy tím svým kolegům-radním pohrozil, když jim pozdě večer sdělil, že nebude hlasovat pro rozpočet Karla Březiny, podmíněně odsouzeného zastupitele ČSSD, jehož někteří poctívají titulem jednoho z nesmrtelných městských kmotrů. Nebyla to prý hezká podívaná: většina radních radši odešla spát, když se Březina chystal Stropnického chytnout pod krkem a vysvětlit mu, že podmínka v pražské politice vůbec nic neznamená.

Je to vůbec velká ironie: Stropnického se v magistrátní koalici touží zbavit všichni včetně zelených, mladý náměstek s chlapeckým knírkem jako by ale měl víc politických životů než celá rada dohromady. I na podzim nás tak zřejmě čeká kvalitní magistrátní zábava plná pučů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mirres ( 12. října 2015 21:07 )

Vy jste taky na chlapečky?

xindlceskej ( 12. října 2015 06:37 )

 Skuteční opravdoví umělci se chovají jinak! Ti co fakt něco dokázali, žijí sporadane, jejich život má úroveň. Komedianti a xindl jako je Stropnický, Zlikova,Kocab, Havel otravuji, obtěžuji svoje okolí dokud je někdo silou nezastaví. Komediantum totiž zcela chybí sociální inteligence! Např. Havel vůbec nevěděl co si pod tím má vůbec představit, co se po něm chce.

aaobcanka ( 12. října 2015 03:29 )

Ano, Březina je evidentně daleko větší lump než bojovník za pravdu, Stropnický ! Březinu měli dávno zavřít. Myslím, že začal u ODS a přeskočil do ČSSD. Na Praze 15 dlouho působil a možná tam stále má funkci s dalším možným gaunerem z ODS, Pavlem Klegou, tj. asi také povedený vejlupek, jenž zázračně zbohatl.

aaobcanka ( 12. října 2015 03:21 )

Karel Březina = také prý grázl na pátou ! Údajně i tunelář, 100 let v politice.

tleskapoud ( 12. října 2015 01:42 )

testik?

Zobrazit celou diskusi