Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Komentář: V Rusku brzy zakážou i počítače, bojí se špionáže

Petr Holec se vyjádřil k zakázání Windows 10 v Rusku.
Petr Holec se vyjádřil k zakázání Windows 10 v Rusku.  (Autor: Blesk/profimedia.cz - ilustrace)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
13. srpna 2015
05:10

Poslanci navrhují zakázat Windows jako nástroj západní špionáže, která prozradí státní tajemství. Kvůli embargu na západní potraviny pálí chudí lidé na venkově z dovezených broskví kořalku. Restaurace vzaly útokem dobrovolné vlastenecké úderky, které kontrolují, jestli tam náhodou neprodávají italské a francouzské sýry.

V chudé a zaostalé zemi, kde žije desetina obyvatel v bídě a u mužů klesá průměrný věk dožití, odkud odcházejí vzdělaní lidé a která drasticky vymírá, vláda ničí kvalitní zahraničí potraviny – podle některých nejčastěji tím, že je jedí její členové. Hospodářství se za poslední čtvrtrok propadlo o 5 procent, přestože vláda nedávno slíbila lepší časy.

Připomíná vám to KLDR bláznivého Kim Čong-una, který hubí vlastní lidi jako krysy? Bohužel jde o Rusko, v němž tak rádi hledají naši národní spásu i mnozí čeští politici, aktivisti a blázni. Je to příznačné: když ruský poslanec Vadim Solovjov navrhl zakázat Windows, šéf ruské Ligy za bezpečný internet Denis Davydov s ním vřele souhlasil, současně však upozornil, že Rusko nemá Windows čím nahradit.

Nejen je. Rusko sice dnes dokáže vojensky, politicky i ekonomicky rozvrátit části území svých ještě chudších sousedů a nejvíc peněz utratí za letecké provokace na hranicích vzdušného prostoru NATO, to je ale asi tak všechno, na co má. Země, tradičně nerespektující zahraniční intelektuální dědictví, je dokonce tak zoufalá, že neumí ani ukradnout recept italského parmezánu a slušně ho okopírovat.

Nedávno si na nejen jeho ruskou obdobu stěžovali ve Financial Times ruští obchodníci, zatímco kosmopolitnější Rusové, kteří mají štěstí, že můžou cestovat na Západ, se v deníku upřímně vyznávali z toho, jak na letištích berou útokem první obchody nabízející v Rusku nyní zakázané zboží.

Byla by to vlastně legrace, kdybychom Rusko – nebo aspoň jeho část – občas nepočítali do Evropy. Nejhorší na tom všem ale je, že čím barbarštěji se ruská vláda chová a čím víc škodí vlastním občanům, tím radši ji Rusové mají. Možná je to politicky nekorektní, vyspělost zemí se ale pozná i podle toho, jak imunní jsou tamní obyvatelé vládní propagandě. V Rusku platí, že sotva prezident Putin kýchne, chytí 85 procent Rusů rýmu.    

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tggb ( 13. srpna 2015 09:08 )

ty jsi byl v naší rodině vždycky ten nejblbější proto tě táta kop do pr.dele, zm.rde

komodor ( 13. srpna 2015 09:03 )

Hmm tak jak tak to ctu tak si rikam ze Putinovi i Rusku se dari dobre jinak by se na nej a na Rusko tolik a vsude neplivalo. Ovsem o Obamovi ani vidu ani slechu.

chyba.tretiho.uctu ( 13. srpna 2015 08:52 )

Na tuto chudou a zaostalou zemi se v současné době obrací NASA a celá americká kosmonautika kdykoli potřebuje vyslat člověka na ISS nebo do vesmíru, USA to nýní nedokáže, rusácí ano, takže pan redaktor by si měl oprášit znalosti a nedělat ze sebe blba.

tgbg ( 13. srpna 2015 08:50 )

Rusáčtí fašističtí šílenci zakážou všechno a budou žít jako za doby kamenné. Nebo rozpoutají další světový konflikt. Válku vždy začíná ten stát, jehož ekonomika je na mizině. A to jsou dnešní rusáci.

eliska963852 ( 13. srpna 2015 08:37 )

Výstižný článek.

Zobrazit celou diskusi