Je to velká chyba. Festival byl zakázán už loni (měl se konat v Bochumi) a zákazy ho pronásledují od začátku jeho existence v roce 1989 v Berlíně.

Chuť zakázaného ovoce a obliba elektronické hudby jsou příčinou, proč návštěvnost Loveparade dosahuje astronomických výšek (v roce 2007 tančilo 1 200 000 lidí, o rok později dokonce o 400 tisíc víc).

Letošní krveprolití padá jednoznačně na vrub úřadů, kteří jen s velkou nechutí povolují cokoliv, při čem se sejde víc než sto tisíc lidí. Kdyby nabídli organizátorům odpovídající prostor, nemuselo k masakru dojít.

Začalo to na CzechTeku

K podobné státu proti bavícím se tanečníkům došlo u nás v roce 2005 na CzechTek. Začalo to problémy s místem konání a končilo mlácením mladých tanečníku obušky. Mělo to ten důsledek, že příští rok na tomto techno festivalu tancovalo lidí dvakrát tolik.

Pokud festival úředně zakázán, bude se i tak konat, jen pod jiným jménem. Účastníci technoparty jsou dobře vycvičení vyhýbat se policejním armádám. Dá se předpokládat, že k jeho oznámení dojde na internetu na některé ze sociálních sítí.

Masakr tak může být příští rok ještě větší. Kdo ví, do jak velkého prostoru úhybný manévr dovede dav, čítající přes milion lidí.

Kdo tančí je darebák

Loveparade přitom není žádným prostestem proti systému. Lidé se na něm nescházejí proto, aby kuli nějaké protistátní pikle, nebo se jinak pokoušeli nahlodat kapitalismus, do kterého se narodili.

Žádný systém ovšem nevidí rád, když se mu na jednom místě tančí přes milión lidí. Taková masa, je pro systém nebezpečná, ať dělá cokoli.

Úředník by řekl toto: „Ti mladí by nám tu neměli tančit v extázi a hledat své dud duc animální kořeny. Ti mladí, by měli sedět doma, nebo si hledat práci, vzdělávat se a vydělávat peníze, aby nám z nich mohli platit daně.“

Řešení

Řešení je toto: Nedělat při konání podobných festivalu žádné problémy a vycházet organizátorům maximálně vstříc. To si pište, úředníci, že tanečníků ubude, pokud vám jde o tohle.