Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Majitel stavební firmy: Pirát č. 2222 nám dluží 60 milionů korun!

Autor: Kateřina Kycltová, mivrk, rek - 
8. ledna 2011
11:37

Nejen silniční pirát, ale velmi problematický obchodní partner. Tak označují Aleše Trpišovského (43), ředitele společnosti HRBS neboli piráta 2222, lidé, kteří s ním někdy měli co do činění. Blesku se ozvala společnost, která podle svých slov kvůli HRBS skončila v konkurzu. HRBS navíc na svých webových stránkách jako reference uvádí stavby, na kterých ani nemohla pracovat. V době jejich provádění totiž neměla na příslušnou činnost živnost!

Ve zlém vzpomínají na HRBS a Aleše Trpišovského ve společnosti IET-STAVEB. Ti jako subdodavatel spolupracovali s HRBS při stavbách několika obchodních center.

„O téhle firmě mi ani nemluvte. Dluží mi už skoro dva roky šedesát milionů korun,“ zněla slova ředitele IET-STAVEB Jana Glose. „Jsme teď v insolventním řízení. Firma HRBS je naším největším dlužníkem,“ dodal Glos. Také uvedl, že HRBS v minulosti upozorňoval, že si na svých webových stránkách o svých projektech vymýšlí. Tyto zakázky pak společnost stáhla.

Vymýšlí si

Společnost HRBS má podle svých webových stránek na svědomí skoro dvacet úspěšných stavebních projektů. Realita je však jiná. HRBS například na internetu uvádí, že v roce 2005 prováděli výstavbu vodovodu a kanalizace v Poděbradech. „Tato informace je pro mě i kolegy vcelku překvapivá. Projekt měla tenkrát na starosti společnost VCES,“ uvedl druhý místostarosta Poděbrad Miloš Mikolanda.

Že si HRBS na svých stránkách vymýšlí, potvrdil i ředitel divize PREFA, která je součástí společnosti VCES, Martin Chlumecký. HRBS navíc v roce 2005 ještě neměla zapsáno v obchodním rejstříku jako předmět podnikání provádění staveb. Tuto živnost získala až v roce 2007.

Blesk se snažil spojit s Alešem Trpišovským celý den. Telefon nezvedal a na SMS nereagoval. Přitom ve středu i ve čtvrtek tvrdil, že se s Bleskem určitě spojí a řekne své stanovisko. Ani jeden z termínů nedodržel.

Právník Trpišovského: Je to skromný člověk

Všichni o něm mluví jako o gaunerovi největšího kalibru. Někdo, kdo o pirátovi 2222 řekne i dobré slovo, se ale přece jen najde. Jeho právník Michal Pacovský o něm mluví jako o skromném člověku: „Na to, že je v tak velké firmě, není to žádný fouňa…“ řekl.

Advokátní kancelář Michala Pacovského v minulosti zastupovala například Asociaci zaměstnavatelů ČR, přední české sportovce, politiky a herce, jak uvádí na svých internetových stránkách. Teď má na starosti piráta z D1.

Podle Pacovského bylo obvinění, které policie předala téměř okamžitě státnímu zástupci, absurdní. „Neexistují žádné důvody, proč byl měl být pan Trpišovský trestně stíhán. Ten muž do něj zezadu narazil. Nechápu, proč na policii tedy neskončil on,“ uvedl Pacovský.

Uchazečka o post sekretářky: Trpišovský byl ověšen zlatem

Arogantní jednání a nesmyslné požadavky. Tak vzpomíná uchazečka o místo sekretářky na jednání s generálním ředitelem společnosti HRBS. Jana Jindráková se s pirátem 2222 setkala loni na podzim. „Pan Trpišovský mi řekl, že soukromé mobily se musí používat k vyřizování služebních věcí. Upozornil mě, že přestávky na oběd netoleruje a přestávky na toaletu jsou časově vyhrazené,“ svěřila se.

HRBS v inzerátu na asistentku ředitele požadovala mimo jiné: ...znalost PC, ŘP sk. B, AJ, ČJ, NJ - aktivně, organizační schopnosti, komunikativnost… „Za to nabízeli patnáct tisíc hrubého. A pan Trpišovský? Byl nepříjemný a dával najevo svoji nadřazenost. Na sobě měl snad všude, kde to šlo, navěšené řetězy a prsteny ze zlata,“ dodala Jindráková, která do HRBS po této zkušenosti nenastoupila.

Policie má devadesát minikamer

Policistům ve Středočeském kraji bude v boji proti silničním pirátům nově pomáhat devadesát minikamer. Sloužit budou zejména k zaznamenávání dopravních přestupků. Oznámil to včera ministr vnitra Radek John (VV), podle něhož bude boj se silničními piráty jednou z priorit policie pro letošní rok. „Policie má nyní na silnicích devadesát svědků a její hlídky jsou schopny zaznamenat agresivní chování na silnicích,“ uvedl John.

jannovotny85 ( 21. srpna 2017 09:09 )

 Článek mě opravdu pobavil..abych věc uvedl na pravou míru, tak pro informaci čtenářům, pan Trpišovský byl jediný můj zákazník, který platil faktury v den vystavení, což se mi u státních zakázek, ani jiných soukromých subjektů nikdy nepoštěstilo. Byl jsem rád , když jsem se několik měsíců po splatnosti domohl svého, k mé hlouposti ne nadhodnoceného...a výsledek?podnikání ukončeno, osobní život zničen... viník?Liberecká justiční mafie, v jejímž zájmu bylo mé mlčnení o rozkrádání dotací EU...teď už mlčí i vláda a prezident, protože tichá podpora ministra Pelikána by mohla znamenat nejen Czexit,ale predevsim neni moc vhodne pripustit,ze predsednictvi Rady Evropy vyzaduje omezovani lidskych prav i medii ministrem spravedlnosti predsedajici zeme..

miniatura ( 9. června 2011 16:46 )

No jenomže on si svoje peníze vydělal tím že maká. Ale vy dokážete lidi posuzovat jen podle toho, že to asi musí mít určitě nějakou nekalou cestou. vy jste asi nikdy nejela špatně nebo například vyjela z pruhu anižbyste přehledla auto. Každý kdo má řidičák at se sebe lepší řidič udělal vždy něco čím ohrozil řidiče kolem, on je jen obět, kterou chcete odstranit jen proto, že má peníze. Jste závistivý lidi.

miniatura ( 9. června 2011 16:42 )

Sorry ale jste ubohý. Věřím tomu, že většina z vás jezdí jako prasata. Měli byste se nejdřív zamyslet sami nad sebou jak se chováte a vyjadřujete. To jaký je A. Trpišovský vám nedává možnost psát takové prasárny. Závidíte člověku že má peníze, to je ta nejhorší vlastnost kterou lidi mají. Proč si všímáte lidí kolem, když se něco stane, abyste je mohli linčovat, ale vlastní chyby, kterých se dopouštíte ty nevydíte. Nechci ho hájit nikdo není svatý, ale nic neudělal a kdybyste dokázali alespon si udělat vlastní úsudek a nenechat se jen zmanipulovat svět by byl hned vzdušnější a milejší.

andy1950 ( 20. ledna 2011 10:05 )

haaaaaaaaa,,ano tak to u nás chodí....viz.manžel Fibingerové,Vondráčkové atd...pak že jim tady "pšenka"nepokvete"....

andy1950 ( 20. ledna 2011 10:02 )

Jak muže takový hovado,které vlastní tolik baráku a velkou firmu být přihlášen na Magistrátu????????To je do nebe volající!!!je vidět co všechno u nás jde...a nikdo nekontroluje nic!!!PROČ????no to je jednoduchééé...má na to "prostředky"haaaa,,pak že tady bojují proti "korupci"...at jdou do ***e všichni..NEPORADÍ SI TADY S JEDNÍM BLBEČKEM ....tak to je u nás se vším...ty "boháče"obhajují právníci a na ty chudáky posílají EXEKUTORY...fuuuj je mi na blití...BORDEL,BORDEL A ZASE JENOM BORDEL....

Zobrazit celou diskusi