Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

V Olomouci leží další otrávený: Muž (48) měl v krvi 2,46 promile metanolu

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk - Jiří Hadač)
Autor: ČTK - 
23. října 2012
10:05

V olomoucké fakultní nemocnici přijali v noci muže (48) z Prostějova s otravou metanolem. V krvi měl 2,46 promile metanolu, jeho stav je stabilizovaný.

Osmačtyřicetiletý muž popíjel o víkendu se stejně starým kamarádem, ten leží v nemocnici v Prostějově. Jde už o sedmý případ otravy v kraji. Podle mluvčího FN Egona Havrlanta je mužův stav stabilizovaný.

"Muž k nám byl přivezen v noci z prostějovské nemocnice, jeho stav je stabilizovaný. Po celou dobu je při vědomí, léčíme ho kontinuální dialýzou a podáváním etanolu. V jeho případě šlo o těžkou otravu, v krvi měl 2,46 promile metanolu," uvedl Havrlant. Doplnil, že zatím lékaři u pacienta neshledali známky trvalého poškození zdraví, nelze je zatím ale ani vyloučit.

Kamarádův stav se zlepšil

Stav stejně starého muže, který je od pondělí hospitalizován v Prostějově, se zlepšil. "Muž je mimo ohrožení života. Podle něj se mu i mírně zlepšil zrak. Přesto ještě dnes zůstane na oddělení ARO," uvedla Szotkowská. Podle ní muž policii řekl, že o víkendu popíjel s kolegou. Díky tomu, policie ještě v pondělí večer druhého muže vypátrala a předala do péče lékařů.

tokarev ( 25. října 2012 13:58 )

Já si dám raděj kvalitní víno a vím určitě že po něm neoslepnu

tokarev ( 25. října 2012 13:57 )

Hlavně že vy čecháčci a pražáci,když uvidíte kvalitní moravskou slivovici tak jenom slintáte.Ubožáku!!!

tokarev ( 25. října 2012 13:54 )

Fesaku-huberte.Nevím co si mám o vás myslet.Podle výroku pana ministra zdravotnictví Leoše Hegera prý zemře na otravu kvalitním alkoholem mnohem více lidí za rok než jako zmíněným pančovaným.Takže přál bych vám,jako že se nemá přát druhým nic zlého aby ste se uchlastal z toho vašeho "kvalitního"alkoholu.

hlinsko ( 24. října 2012 12:21 )

A stát a vláda jen přihlíží. Soudy všechny tyto lumpárny zapisují do obchodního rejstříku a nikdo nehne ani brvou. Robertu Sedlaříkovi, kterého teď celoevropsky hledají, už po vypuknutí metylalkoholové aféry 20.9.2012 rejstříkový soud v Brně zaregistroval novou společnost GLASS IMPORT s.r.o. Firma Verdana už je jaksi proflánutá. Velebnosti, che se mě z té naší vrchnosti a soudů blejt

hlinsko ( 24. října 2012 12:05 )

Jo, pančovaný alkohol je jen střípek, ale je vidět, protože umírají lidé. Pančované začíná být ovšem všechno, pančuje se benzin, nafta, pančují se originální díly na auta ... Co je jiného prodej spotřebičů pod značkou ETA, když ETU v Hlinsku vykradli a zavřeli (lidé jsou na pracáku) a ti co ji vykradli, vozí pod touto značkou nekvalitní čínský brak. A reklamu na tento brak vysílají televize jak na běžícím páse . Hnus!!! Toto všechno jen důsledek nemorální politiky našich vládců, kteří nerozeznávali špinavé peníze a do prosperujících a tržně fungujících firem pustili přes kupónovou privatizaci a fondy mafiány a zločince. Blázen byl ten kdo věřil tomu, že takovíto vlastníci budou pečovat o firmy, aby se dál rozvíjeli a bojovali se světovou konkurencí - to je totiž moc práce - mnohem jednoduší je přeběhnout ke konkurenci a shrábnout za likvidaci firem a přepuštění trhu nemalé prostředky.

Zobrazit celou diskusi