Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Policie má největší masové vrahy Česka: Zabili 25 lidí!

Autor: INT, jad - 
25. září 2012
05:00

Spadla klec! Policisté obvinili dva darebáky, kteří stáli na vrcholu pyramidy ve smrtící metanolové kauze. Namíchali a uvedli do oběhu otrávenou směs, která zabila 25 lidí. Dobře věděli, že může být smrtelná.

Klíčovým okamžikem ve vyšetřování byl páteční noční výslech jednoho z podezřelých. Dvaačtyřicetiletý Rudolf F. z Ostravska se pod tíhou důkazů přiznal. „Obviněný popsal také celý mechanismus i motiv a dál s policisty spolupracuje,“ řekl státní zástupce Roman Kafka. Muž chtěl pančováním alkoholu řešit svou finanční situaci.

Na vrcholu pyramidy stál on a jeho komplic. Oba dva pracovali ve firmách, které používají metylalkohol při výrobě směsí do ostřikovačů v autech. Darebáci chemikálii legálně koupili, pak ji ale zneužili. Moc dobře věděli, jaké následky může mít jejich požití,“ dodal Kafka. Na přelomu srpna a září vyrobili tuny smrtící směsi. Předali ji distributorovi lihovin ze Zlínského kraje a ten ji namíchal do alkoholu.

Druhý obviněný dodal některé komponenty pro výrobu a také se jí osobně účastnil. Policie ho stíhá za pomoc k trestnému činu. Oběma hrozí 12 až 20 let kriminálu nebo výjimečný trest.

Dana a Jaroslav Stodolovi – osm obětí Dana a Jaroslav Stodolovi – osm obětí | archiv Blesku

Dana a Jaroslav Stodolovi – osm obětí

V letech 2001 – 2003 zavraždili nejméně osm lidí ze zištných důvodů. Promyšleně se zaměřovali na starší lidi, kteří neměli šanci se bránit. Vraždy jim delší dobu procházely, protože policisté se nechávali svést falešnými stopami a případy uzavírali jako sebevraždu, náhlé úmrtí či odchod z domova.

Olga Hepnarová – osm obětí Olga Hepnarová – osm obětí | archiv Blesku
Olga Hepnarová – osm obětí

Vypůjčeným nákladním autem najela na pražskou tramvajovou zastávku s úmyslem zabít co nejvíce lidí. Zahynulo osm lidí, z nich tři na místě, tři téhož dne a další dva později. Měla psychické potíže. Věřila, že se jí všichni lidé snaží ublížit. Poslední žena popravená v Československu.

Petr Zelenka – sedm obětí Petr Zelenka – sedm obětí | archiv Blesku
Petr Zelenka – sedm obětí

Heparinový vrah v roce 2006 zavraždil jako ošetřovatel havlíčkobrodské nemocnice sedm pacientů, kterým podával heparinové injekce. Dalších deset lidí se takto pokusil zabít. Heparin snižuje srážlivost krve a používá se například při infarktu. Po větších dávkách však pacient může vykrvácet.

Václav Mrázek – sedm obětí Václav Mrázek – sedm obětí | archiv Blesku
Václav Mrázek – sedm obětí

Nejhorší sadistický vrah v komunistickém Československu. V letech 1951–56 zavraždil sedm lidí. Trpěl pedofilií a nekrofilií, vraždil nejen ze sexuálních pohnutek, ale také proto, aby mohl oběti oloupit. Byl usvědčen z dalších 127 trestných činů. Popraven v pankrácké věznici.

Hubert Pilčík – pět obětí Hubert Pilčík – pět obětí | archiv Blesku
Hubert Pilčík – pět obětí

Český vrah s možná největším počtem obětí. Působil jako převaděč přes železnou oponu. Avšak většinu lidí, které měl převést, zabil. Dokázali mu pět vražd, obětí ale mohlo být patnáct i více. Jeho příběh byl inspirací pro epizodu Bestie ze seriálu 30 případů majora Zemana.

Ivan Roubal Ivan Roubal | Archiv Blesku
Ivan Roubal – pět obětí

Odsouzen za pět vražd . Obvinění z dalších tří vražd unikl, protože se nenašla těla. Oběti vázal do kozelce a nohy jim vázal kolem krku, aby se samy uškrtily. Pobyt ve vězení si zpestřuje stížnostmi. V roce 2010 žaloval pojišťovnu, že mu odmítla poskytnout samonosné punčochy na křečové žíly.

Ladislav Hojer – pět obětí Ladislav Hojer – pět obětí | archiv Blesku
Ladislav Hojer – pět obětí

Sadistický vrah, který mezi lety 1978–81 zavraždil pět žen. Přiznal se i k osmnácti znásilněním nebo pokusu o ně. S kriminalisty svérázně vtipkoval. Například když mu prý zastaví u dvou stopařek, které zrovna míjeli při jízdě v autě, znásilní je a zabije, aby měli rychle vyšetřený případ. Popraven v pankrácké věznici.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

deratizator ( 14. července 2013 13:37 )

Fajn ovšem je, když gramatiku kritizuje někdo, kdo ví naprostý kulový o interpunkci

deratizator ( 14. července 2013 13:35 )

lukreciaborgia ( 26. září 2012 09:28 )

No vrahy v poslední kause ještě nemá,to si jenom Červíček zahrál se svoji boys-partou na geroje,ale ćesko má nejdebilnější sdružení debil-boys v redakci.Co to tam jsou za voli,to nemá obdoby.Tak z toho"až mrazí",oblíbené rčení pražských škrábalů.A ty gramatické chyby,ten slovosled,to je na oprátku.A lhaní,štvanice na nevinné.udávání třeba vlastní matku,to jsou pražáci.Škrábali v redakci jsou svým způsobem taky vrazi.

opavakopavski ( 25. září 2012 12:59 )

Ty do Opavy nejezdi. S Tvým přízvukem se živý do centra nedostaneš.

jimmy7055 ( 25. září 2012 12:36 )

Zobrazit celou diskusi