Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muž, který se otrávil tuzemákem si metanol do láhve nalil sám

Autor: ČTK, lm - 
21. září 2012
21:15

Muž (36) z Libštátu na Semilsku, který se otrávil metanolem z tuzemáku, si nejspíš smrtelnou dávku nebezpečné látky nalil do prázdné láhve sám. Závadný alkohol měl podle policie doma v barelu.

"Potvrdila to i sama manželka 36letého muže," uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Původně žena otráveného muže uvedla, že lahev zakoupila před měsícem ve vietnamské večerce v Lomnici nad Popelkou. To ale byla jen část pravdy. "Po provedení opakovaných výslechů se potvrdila nejvíce pravděpodobná verze. Tedy, že závadný alkohol byl do originální lahve tuzemáku doplněn až následně, po vypití skutečně nezávadného tuzemáku," řekla policistka. Rozbory ukázaly, že v lahvi je z 50 procent metylalkohol.

V bytě muže otráveného metylem zajistili policisté jeden načatý barel s lihovinou, ve kterém byl zjištěn stejně závadový obsah jako v lahvi. Policisté v souvislosti se zajištěným barelem vyslýchají dva jiné muže. "Jakou roli v daném případu mají, ukáže až další vyšetřování," dodala Suchánková.

Muže ve vážném stavu přivezla manželka do jilemnické nemocnice v úterý večer. Závadný alkohol pil v pondělí večer. V nemocnici mu naměřili 0,5 promile metylalkoholu a měl problémy s viděním. Muž je s největší pravděpodobností už mimo ohrožení života. V Libereckém kraji je to zatím jediný případ otravy metanolem.

Metanol má v Česku už více než dvě desítky obětí. V nemocnicích je několik desítek otrávených. Kvůli metylalkoholu platí po celém Česku zákaz prodeje, podávání a nabízení lihovin s obsahem alkoholu 20 a více procent. Tvrdý alkohol se nesmí ani vyvážet do jiných zemí.

panasonic ( 22. září 2012 17:14 )

TEBE BY MĚLI VYGUMOVAT DEBILE , TÁHNI S NIMA DO VIETNAMU KSINDLE

sandrahauseroova ( 22. září 2012 12:51 )

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nova forma privydelku, idealni na konec leta, kdyz je vecer hodinka dve casu... Sama si takto privydelavam jiz od kvetna a fakt me to nadchlo. Miliony z toho nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodi kazda snadno vydelana kacka Kdyztak mrknete na www.cervenacerna.cz

jeromeklapka ( 22. září 2012 11:09 )

Dúfal v milionové odškodné.Je prohibícia,nemalo by to byť trestné aj zo strany tých alkoholikov?Poisťovňu stojí deň takéhoto pacienta vraj 100.000 korún.36 ich tam leží,24 zomrelo - keď je tam každý priemerne týždeň...fúha!Pri iných diagnózach sú poisťovne veľmi lakomé...

marie60 ( 22. září 2012 08:27 )

londynskypes ( 22. září 2012 06:55 )

 to je primitiv a dobre mu tak smejdovi voz.ralemu

Zobrazit celou diskusi