Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rathovy perly: Ježíš Kristus byl taky nevinnej, a jak dopadl

Autor: Ladislav Leimer - 
7. září 2012
12:25

Poslanci vydali exhejtmana Davida Ratha k dalšímu stíhání v kauze úplatkářství zakázek středočeských nemocnic. Pro jeho vydání hlasovalo 174 poslanců, proti byli jen čtyři. Rath při projevu ve Sněmovně perlil, přirovnal se dokonce k Ježíši Kristovi.

Proti vydání poslance byli Jiří Koskuba, Jiří Krátký a Miroslav Svoboda z ČSSD a Tomáš Úlehla z ODS. Právě Úlehla přitom hlasoval proti zvyšování DPH, které navrhoval Petr Nečas. Rath ve sněmovně hovořil asi hodinu a čtvrt. Jeho projev byl plný sebelítosti a rozhořčení. Někdejší hejtman středočeského kraje se neustále opíral do ministra vnitra Jana Kubiceho. Prohlašoval se za jeho oběť a vězně vlády. „Jsem vězněm vlády. Jsem vězněm situace. Nikoho jsem neohrozil, nikomu jsem nezpůsobil žádnou škodu. Přesto jsem stále vězněm této vlády,“ opakoval Rath stále dokola několik minut. Jeho vystoupení ve sněmovně ale přineslo mnohem větší perly.

Video  Poslanci hlasovali pro vydání Davida Ratha  - David Malík
Video se připravuje ...

Ty nejlepší Rathovy hlášky ze sněmovny:

Ježíš Kristus byl taky nevinnej, a jak dopadl,“ přirovnal se Rath k biblické postavě. Jde o hlášku z románu o Švejkovi od Jaroslava Haška.

Jsem jako Pussy Riot. Dívky jen zazpívaly svůj protestsong,“ přirovnal svoji kauzu Rath k uvěznění ruských punkerek. Ty zazpívaly v chrámu Krista Spasitele modlitbu Bohorodičko, vyžeň Putina. Dostaly za to dva roky vězení.

Podívejte se, jak na Ukrajině vězní Juliji Tymošenko,“ snažil se další spornou justiční kauzu přirovnat Rath ke své vazbě a stíhání.

Je tomu už rok, co rozhodli o odposlouchávání. Pochybuji, že paní Nagyová má v ložnici odposlouchávací zařízení,“ narážel Rath na pravou ruku premiéra premiéra Petra Nečase.

 Filipe, Dane, držte se. Pravda je na naší straně. My jim to ukážeme a natřeme jim to. Nečasovi i Kalouskovi,“ zahrál na city Rath, který poslal vzkaz svým synům.

Video  Davida Ratha přivezla do jemu dobře známá červená dodávka  - David Malík
Video se připravuje ...

mblumel ( 8. září 2012 17:27 )

CSI!

mblumel ( 8. září 2012 17:26 )

Pan Rath dobre vedel, ze ho stejne vydají, takze pouzil levného triku, a sám o vydání pozádal. Jak je videt, trik funguje, protoze mu to urcite spousta naivních lidí spolkla.

mblumel ( 8. září 2012 17:15 )

Já v Boha neverím, ale v tomto prípade nezbývá nez ríct: Pane Boze, to je BLB.

mirkazam ( 8. září 2012 12:23 )

Tento ubožák, který je zahleděný sám do sebe už neví, co kecá.To, jak se pasuje na trpitele, a chce o tom přesvědčit druhé je jako špatná groteska.Člověk by myslel, že dá konečně pokoj když už je v chládku, ale on tu estrádu, co vžycky předváděl v PS evidentně postrádá.Už toho blba ani neukazujte, protože to je na nasrání...

e.44 ( 7. září 2012 21:01 )

Z doby kdy jsem určitým způsobem pomáhala při pár charitativních akcích na záchranu jistého dětského domova, který chtěl tem samolibej, sebestřednej gauner pod bohulibou záminkou, ale ve skutečnosti jenom ve vlastním zištném zájmu, zlikvidovat, jeho i ty jeho odporný gaunerský praktiky znám trochu víc než většina ostatních lidí a o hodně víc než by mi bylo milo. Rath si rozhodně zaslouží v lochu shnít.

Zobrazit celou diskusi