Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

O milion, že ti Rath dá lukrativní místo, sázela se Pancová s Kottem

Autor: ljš - 
13. června 2012
12:22

Spolupracuj a budeš se mít dobře, takové pravidlo zjevně platilo mezi Rathovými kumpány. Zatímco Petr Kott zoufale toužil po politické funkci, jeho partnerka Kateřina Pancová měla jasno - lepší v pozadí a s trezorem plným peněz, než na politickém výslunní a s prázdnou kapsou.

Vyhlídky bývalého poslance Petr Kotta na druhou politickou šanci byly sice velmi malé, to ale jeho partnerce Kateřině Pancové vůbec nevadilo. Důležitější jsou přece peníze! A těch, jak sama řekla, si Kott vydělal víc, než za dlouhé roky svého poslancování.

„Peťo, hele, tak jsou dvě věci, který musíš odlišovat. Když budeš spolupracovat, tak vyděláš nějaký peníze, budeš se mít, éé, myslím si, docela solidně. To, co by si nikdy nevydělal, kdyby si dělal jako cokoliv jinýho. Ani za dobu, co jsi poslancoval, jsi nedosáhnul na to, co teďko máš tady v trezoru. Je to pravda, nebo to není pravda,“ ptá se Pancová svého přítele v odposleších odhalených deníkem Právo.

Jenže Kott se velmi toužil znovu vrátit k moci. A zjevně se cítil velmi zneuznaný, protože Rath ho odmítal připsat na středočeskou kandidátku, přestože na pátém místě figuruje poslankyně Miroslava Vlková, která je obžalovaná z vydírání (o její kauze si můžete přečíst zde). V tomto světle se Kottovi jeho osm let starý alkoholový prohřešek jevil jako banalita.

Pancová si ale svým vlivem na bývalého hejtmana byla jistá natolik, že se klidně vsadila o milion. Tvrdila totiž, že pokud se ČSSD podaří vyhrát volby, dosadí Rath Kotta do velmi vlivné a lukrativní funkce náměstka středočeských nemocnic pro léčebně-preventivní péči.

Jak se Kott s Pancovou sázeli o milion (zdroj deník Právo)

Pancová: ...pokud pudeš touhle silou a pudeš proti němu, tak nemůžeš počítat, že se s nim svezeš.
Kott: No tak to se s nim nesvezu stoprocentně.
Pancová: Tak se s nim vezeš. Tři roky.
Kott: Ale né v politice. Ty to furt nechápeš.
Pancová: Né v politice. Já ti to řikám. Ty musíš začít odlišovat, co je pro Tebe priorita. Vydělávání peněz a být v nějaký exekutivě.
Kott: Ale vždyť já v žádný nebudu, ty to furt, tys znova nepochopila základní princip. Dej na mý slova a jestli ty volby dopadnou dobře, nepustí mě do žádný exekutivy. Ty to přeci víš. Éééé, hele.
Pancová: Tak se vsaď, vsaď se, že z Tebe udělá lppáka (= náměstka pro léčebně-preventivní péči) těch nemocnic.
Kott: No, klidně, vo co chceš.
Pancová: Vo co chceš.
Kott: Vo co chceš. Vo milion.
Pancová: Vo milion né.
Kott: Proč ne? Vždyť tomu věříš, né?
Pancová: Dobře, tak vo milion.
Kott: No tak jo.
(zvuk plácnutí dlaní)
Kott: Mam milion..., tak to je taky dobrý.
Pancová: Dobře, ehmm.

jarypadlo ( 14. června 2012 10:37 )

Ko.Kott už ukázal jak zodpovědný politik je.Sláva že z ODS do ČSSD nastrčený špión Rathe naskočil na špek a prasklo to.ODS ho odepsala a ráda by vyhrála volby,pročpak to taky přišlo v tuto dobu?

vesnicankavemeste ( 13. června 2012 15:49 )

gevi.

vesnicankavemeste ( 13. června 2012 15:45 )

sally. A co jsi polibila Ty Rathovi?

ochman ( 13. června 2012 15:21 )

DOBYTEK KLAUS V TOM LÍTÁ !!

ochman ( 13. června 2012 15:19 )

HUBERTE KLAUS JE NAVÍC TAKY GAY !!!! PROTO NESNÁŠÍ MODERÁTORA MORAVCE ŽE TO PŘIZNAL A ŽIJE S POSPÍŠILEM !!

Zobrazit celou diskusi