Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rath v obležení krásek: Blondýnku křísil, brunetka přihlížela

Autor: Jaroslav Šimáček - 
9. června 2012
18:51

VIDEO: Spot s felčarem Rathem, který zachrání situaci a pomůže krásce v brnění, která zrovna zkolabovala, se stává hitem. David Rath v něm dle vzpomínek účastníků natáčení hrál ráth. Aby také ne, když byl obklopený takovými kráskami. Jenže kolem financování klipu se objevila kupa nejasností.

David Rath je muž mnoha podob. Bývalý hejtman Středočeského kraje a politik, který zrovna sedí za mřížemi litoměřické vazební věznice, stanul i před kamerami, když ztvárnil jednu z hlavních rolí v upoutávce na muzikálový festival v Poděbradech. Byla mu ušitá přímo na tělo - známý barový svůdník a vystudovaný lékař si zahrál doktora spasitele, který zachrání krásku v nesnázích.

Stále však není jasné, kdo vůbec výrobu klipu za desítky, možná stovky tisíc korun objednal a kdo zaplatil. Všichni od něj nyní dávají ruce pryč. Jen za pronájem natáčecích prostorů v jednom z českokrumlovských hotelů však kdosi zaplatil 14 tisíc korun, jak uvádí tn.cz. Natáčelo se letos v dubnu, nedlouho před kauzou Rath.

Video  Doktora, zavolejte doktora! David Rath jako pohádkový hrdina  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Město i kraj dávají od klipu ruce pryč

Podle zjištění TV Nova se vznikal klip pod záštitou seminární práce studentů FAMU. Na poděbradskou objednávku to však nebylo, jak potvrdil starosta města Ladislav Langr. A současná středočeská hejtmanka Zuzana Moravčíková dává od zakázky také ruce pryč - tvrdí, že kraj na ní také nedal ani korunu. Alespoň tak se tváří krajské oficiální účetnictví. Jenže kdo ví, jaké pořádky přesně panovaly na úřadu, kterému předtím vládl David Rath. A proto Moravčíková nařídila audit - revizi smluv, které vznikly za krále Davida.

Rath byl každopádně při natáčení ve svém živlu. Obklopily ho modelky - přihlížející děvečku si zahrála Taťána Makarenko, dívku v brnění, která zkolabovala a potřebovala doktora, pak pohledná blondýnka Nikola Švecová. A zpovzdálí vše kontrolovala Rathova mluvčí Beril Mascheková. 

Herec Tomáš Valík se natáčení účastnil také a na herectví excentrického politika vzpomíná takto: "Dal to napoprvé. Dokonce nabízel určité varianty, jak co vyřešit. Co my jsme točili tu scénu, tak to trvalo zhruba 8 hodin," řekl reportérovi Novy.

Jinak prý ale mají aktéři zákaz sdělovat další podrobnosti z poněkud záhadného natáčení. Překvapená z Rathovi účasti přitom byla třeba i ředitelka hotelu, kde se natáčelo, Marie Mrzenová: "Že tady pan Rath natáčel video, jsem se dozvěděla až dnes. Jezdil sem ale pravidelně," prozradila.

joel ( 11. června 2012 15:32 )

Uklidni se, praskne ti cevka...

joel ( 11. června 2012 15:31 )

Tech palcu nahoru si dej vic. Tva moudra si to zalouzi

naidka ( 10. června 2012 15:32 )

Velmi trapná šou na televizi Nova, která kopíruje Blesk. Televize má být nestranná a moderátoři tv zpráv oficiální a ne aby se pošklebovali při zprávách o Rathovi. Čeho je moc, toho je příliš - fandím Rathovi.

ochman ( 10. června 2012 13:04 )

D.Rath je nevinný !!!! Nemám JEDINÝ důvod myslet si opak !! Čím víc ho média očerňují,tím víc je mi jasné,že ho zlikvidovali na objednávku !!

raduzkaxxx ( 10. června 2012 10:23 )

aty si nejlip rozumis s houpacim konem

Zobrazit celou diskusi