Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ratmír Rath: 7 milionů? Davida zatkli kvůli volovině

Ratmír Rath se vyjádřil k synovu vystoupení v Poslanecké sněmovně
Ratmír Rath se vyjádřil k synovu vystoupení v Poslanecké sněmovně  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
6. června 2012
18:52

K výstupu Davida Ratha před poslanci ve Sněmovně se vyjádřil Ratmír Rath, otec zadrženého politika. Vydání syna k trestnímu stíhání sledoval doma a svého syna se stále zastává. V rozhovoru pro Lidové noviny říká, že jde o boudu, kterou na Davídka ušili. A volovinu, kvůli které na něj poslali stovku policajtů.

Ratmír Rath se svého syna zastával již dříve. Ale nešel na to příliš šťastně. Třeba když tvrdil, že peníze, které objevili u Ratha, jsou jeho a nebo je tam dokonce schovali ukrajinští dělníci. A do toho všeho se ukázalo, že byl Ratmír Rath v minulosti spolupracovníkem StB.

O současném státu si však stejně jako Rath mladší myslí, že je to stát policejní. "Když vás přijde kvůli takové volovině zatýkat sto policistů a když na vás nasadí na půl roku maximální odposlechy, tak to svědčí o tom, že policie jednala bez jakéhokoliv příkladu. Chtěli z toho udělat jen velkou kauzu," je přesvědčený Ratmír Rath a v jednom má určitě pravdu - velká kauza ze zatčení jeho syna opravdu je.

Rath starší: Davidův proslov byl pěkně přednesený

Synův proslov ve Sněmovně před poslanci sledoval doktor Rath starší, pražský endokrinolog, doma u televize.

"Když to budu hodnotit po formální stránce, bylo to velmi dobře přednesené. A utvrdil mě v tom, že celá tahle akce je konspirace, která se cíleně objevila na opozičního poslance před volbami," říká Rath v rozhovoru pro Lidové noviny. "Ve všech věcech, které říkal, měl pravdu a já s ním ve všem souhlasím. Myslím si, že to na něho bylo narafičené. On žádné úplatky opravdu nepotřebuje. Není žádný chudák."

Že jeho syna poslanecká sněmovna vydala, to Ratmíra Ratha nepřekvapilo. A věří, že rozhodující slovo bude mít soud, který prokáže jeho nevinu.

KUPTE SI BLESK!

 

Exkluzivní rozhovor
s Davidem Rathem přímo z vazby
čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Blesk!

 

Ve vězení David strádá, je přesvědčený otec Rath

Ve vězení zatím za synem nebyl, nepustili ho tam. David Rath je v Litoměřicích bedlivě střežen i proto, aby neovlivňoval svědky.

Ratmír Rath proto zhodnotil i to, jak na něj syn po týdnech za mřížemi působí. "Řekl bych, že trochu ztratil zdraví. Jeho projev už nebyl tak spontánní. Dalo mu větší práci nacházet slova, více se emocionálně kontrolovat."

Zároveň Rath starší připomněl pasáž ze synova proslovu o tom, jak je to v českém vězení těžké: "To, co tam říkal o vazbě, je svatá pravda. Najednou přijdete do díry, v devět hodin vám zhasnou. Nemáte tam co dělat, tak přemýšlíte. Je to psychická traumatizace."

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

corina112 ( 9. června 2012 16:33 )

http://adv.justbeenpaid.com/?r=slmoyL5CEW&s=splash3

mirkazam ( 8. června 2012 07:45 )

Bežte už s oběma Rathama někam.Hajzli jak se patří....

oldedek ( 7. června 2012 11:32 )

A už se Ratmíre posráváš ?!? - jó tehdá za komunistů a u STéBáků to si byl ještě frajer nebo "RAS" ?!?

klop ( 7. června 2012 05:27 )

Jakej otec, takovej syn. Starej komouš a mladej komouš.

klop ( 7. června 2012 05:25 )

Nauč se česky demente.

Zobrazit celou diskusi