Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Už jenom dožívá.“ O třesech Merkelové i jejím konci promluvili experti

Autor: Bohuslav Štěpánek - 
16. července 2019
05:01

Zdravotní stav politiků má být veřejně známou záležitostí, shodli se v Epicentru Blesku politolog Alexander Tomský a neurolog Martin Jan Stránský. Lékař naznačil, co je pravděpodobnou příčinou opakovaného silného třesu německé kancléřky Angely Merkelové na veřejnosti. Politolog zmínil, za jakých podmínek by měla politička přezdívaná „mutti“ odstoupit z funkce.

Podle neurologa Stránského je za nekontrolovaným třesem Angely Merkelové pravděpodobně velmi silný stres spojený s obrovským pracovním zatížením. A pokud se jí to stalo jednou, za podobné situace se to podle Stránského může opakovat. „Takovéto třesy fungují tak, že nejprve podvědomě a pak vědomě mozek začne vyhledávat a spíš bát se určitých stereotypických situací. Takže tohle by se jí nestalo, kdyby třeba seděla nebo byla sama,“ vysvětlil neurolog.

Video  „Merkelová má zveřejnit svůj zdravotní stav, jako každý politik,“ shodli se politolog a neurolog.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

S tím souhlasí i Tomský, podle kterého je Merkelová pod obrovským tlakem nejen uvnitř CDU jako vůdce této politické strany. Ale i jako představitelka Německa, které zažívá ekonomické i politické problémy a navíc oslabuje svůj vliv v Evropské unii. „Stala se osobností oslavovanou a najednou začíná ten problém, ten pád. Ona už jenom dožívá, protože je tam příliš dlouho, ten stres z politiky je hrozný,“ upřesnil politolog.

Zdraví politika jako věc veřejná

Zdraví vrcholných politiků podle Tomského i Stránského nemá být úplně soukromá věc. „To ví každý, že to tak má být, i když to tak mnohdy není,“ prohlásil politolog Tomský. „Soukromí víceméně začíná tam, kde veřejný vliv končí. Jejich (politiků) rozhodování má velký impakt na nás všechny,“ přidal neurolog Stránský.

Tomský: Ještě jednou a musí odstoupit

„Bylo by zajímavé vidět, jestli bude nějaká další státní prohlídka nebo prostě nějaké vystupování, kde zase se bude hrát hymna a bude zase stát takhle veřejně, jestli to zvládne,“ podotkl Martin Jan Stránský. „Ještě jedna nebo dvě takovéhle situace a (Angela Merkelová) musí podat demisi,“ přisadil Alexander Tomský.

Video  Další třas kancléřky Merkelové  - Reuters
Video se připravuje ...

Německou kancléřku Angelu Merkelovou během posledních tří týdnů třikrát na veřejnosti přemohl silný třes. Politička se rozklepala pokaždé na necelé dvě minuty, vždy vestoje během oficiálních politických setkání. Pokaždé následně oznámila, že je v pořádku.

 

AliAlice ( 17. července 2019 15:18 )

Jo jo,věřím,že boží mlýny zapracovyly....jak je vidět,tak každého jeho činy doženou.

prycsnima ( 17. července 2019 00:00 )

Koukam že moje panenka woodoo zafungovala.

prycsnima ( 16. července 2019 23:52 )

Angela se třepe jak hitlerova ruka když si honil pero. Zrůda jako zrůda.

hurybury ( 16. července 2019 19:47 )

Největší zrůda všech dob Hitler by utečence zplynoval .

hurybury ( 16. července 2019 19:41 )

Dva idioti promluvili .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa