Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Povodeň: Na Černošice se ženou kusy ledu!

Video se připravuje ...
Autor: Veronika Pukačová, mivr - 
8. ledna 2011
18:35

VIDEO + AKTUALIZUJEME: Obyvatelé Černošic zažívají nepříjemné okamžiky. Hladina blízké řeky Berounky tam totiž stoupla asi o dva metry a vylévá se z koryta. Utrhla se tam asi kilometrová ledová masa a hrne se řekou. Tam, kde ještě před půlhodinou stáli hasiči, už je po pás vody! Obyvatelé Černošic jsou zoufalí a bojí se o své příbytky.

V sobotu ráno to vypadalo ještě dobře. Byla naděje, že vše proběhne v klidu. V té době řeka jen trochu vytekla na cestu. „Horší by bylo, kdyby se sem přihnaly ty kusy ledu od Berouna a Karlštejna. To by vznikl špunt, voda by neměla kam téct, a rozlilo by se to do města,“ řekla místní obyvatelka. To ještě nevěděla, že za pár hodin se její slova skoro vyplní.

„Ledová masa se rozbila o následné jezy na kry,“ řekla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková ohledně stavu v Černošicích.

Momentálně to moc dobře nevypadá. Nad Černošicemi lítá policejní vrtulník a monitoruje nepříjemnou situaci. "V tuto chvíli je řeka 2,5 metru nad normálem. Čekáme, zda se ledová plocha protrhne, nebo ne. Vyzvali jsme lidé z padesátky objektů kolem řeky, aby opustili svá obydlí. Chataři odjeli, pro místní je připravena hasičárna a škola," řekla místostarostka Černošic Daniela Göttelová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi