Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Brno pokořilo Prahu: Ohňostrojem! Hlavní město žádný nemělo!

Autor: op, šim - 
1. ledna 2011
19:58

Parádní vyvrcholení novoročních oslav v podobě ohňostroje nad hradem Špilberk nachystal v sobotu večer pro Brňany tamní magistrát. Naopak v Praze ostrouhali. Hlavní město se totiž kvůli šetření rozhodlo tradiční novoroční ohňostroj zrušit. Brno si tak ve věčném soupeření dvou největších českých měst do nového roku může připsat první bod!

Zhruba čtvrthodinová ohňová show nazvaná V novoročním rytmu vypukla úderem 18. hodiny a z výhledových ploch v celé jihomoravské metropoli sledovaly ohňostroj desítky tisíc lidí.

Podívanou, jejíž tři části autoři pojmenovali Vesmírná píseň, Píseň srdce a V rytmu stroje času, připravil špičkový designer Ivan Martinek se svým týmem Theatrum Pyroboli a ve spolupráci s odborníky z brněnské přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis.

V rádiu k show hrála hudba Vangelise a také melodie z filmu Šifra mistra Leonarda od Hanse Zimmera.

Ohňostroj na Nový rok pro své obyvatele připravila také Ostrava. Odehrál se ve čtvrti Hrabůvka a stál asi 300 tisíc korun. Na Beethovenovu skladbu Óda na radost tam rachejtle vybuchovaly a temnou oblohu ozařovaly stejně jako v Brně přibližně patnáct minut.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

miriam ( 2. ledna 2011 16:43 )

ano, Praze jste to opravdu tentokrát natřeli... nejen že jste měli ohňostroj, ale taky máte na náměstí pindíka a na Silvestra jste na něj navlíkli obří tampón... to hnedtak někdo nemá a mít nebude

e.44 ( 2. ledna 2011 12:23 )

Že tohle žabomyší přetahování ještě vůbec někoho bere

komarius ( 2. ledna 2011 10:07 )

Brno pokoří Prahu,kdy chce a v čemkoli chce,víš pepíku......

mandat ( 2. ledna 2011 07:51 )

SVATA PRAVDA !Vyhazet je z okna!!!!!

mandat ( 2. ledna 2011 07:50 )

Tohle me sokuje! Praha je spinava cely rok a ted slysim takovou zpravu.Ze jen uklid Vaclavaku po Silvesru stal 900 tisic korun!!!!Kdo kontroluje tyto ucty??????Nekdo si tady cpe sve kapsy....

Zobrazit celou diskusi