Co čeká Českou republiku v roce 2011?

4. ledna se uskuteční částečné zatmění Slunce, což se promítne do horoskopu České republiky. Vnitřní situace naší země může nabrat tendenci k návratu k praktikám příliš nepřejících státu a běžným lidem. Měli bychom se připravit na to, že nás příliš radostné zprávy nečekají. Korupce a hraní do vlastní kapsy jde napříč politickými stranami.

Situace by mohla kulminovat v březnu a dubnu (a to nejenom ohlašovanými odchody lékařů). V těchto měsících vstoupí Uran do Berana, což otevře prostor k hledání nových cest, svéhlavosti, spontánnosti, ale i větší sebestřednosti, nezájmu o druhé a značné naivnosti. Jupiter v horoskopu České republiky z 1. ledna 1992 ukazuje na zvýšení aktivity občanů, kteří, pokud se nenechají opít rohlíkem slibů, budou vyburcováni k sociálním nepokojům a stávkování. Bude tedy asi veselo.

Co čeká svět v roce 2011?

Pro rok 2011 bude charakteristická kvadratura mezi Plutonem a Uranem, která symbolizuje hlubokou společenskou proměnu s možností změny systému. Mimo jiné budeme také konfrontováni s tím, kam jsme se po deseti letech dostali a jaké jsou naše výsledky. Svět se nachází v situaci, kdy by mělo dojít k navázání na myšlenky a ideály z let 1965-68. Lidstvo by
se v daleko hlubší míře mělo zaobírat ekologickou situací.

Spoléhat v tuto dobu na šťastné zítřky a růžovou budoucnost nemá valného smyslu, neboť letos je prvořadé vyrovnat se s tím, co je bezprostředně před námi, a nic z úkolů, které jsme si dali, neodkládat.

Padne vláda premiéra Nečase?

Od ledna po březen a od října po prosinec bude mít pan Nečas co dělat. Projevit se může jeho značná přepracovanost a také nevalné výsledky politických tendencí, které zastává. Jeho kondice dostane zabrat. Možná je i proměna ve stylu vystupování, která vznikne v důsledku únavy a nestálého tlaku na jeho osobu.

Jak dlouho vydrží ve funkci ministra vnitra Radek John?

Od dubna do června bude ministr John pod větším tlakem. Představy, ideály a možnosti, které se mu budou nabízet, ho mohou svést do určitého fanatismu i zmatku. Může se stát mluvčím mas a snadno sklouznout k populismu, který může považovat za vhodný a účinný.

Jak zvládnou Češi vlastní finanční situaci? Budou si letos zase tolik půjčovat?

Nebudeme si moc vyskakovat, ale na druhou stranu si možná dobře uvědomíme, co je třeba udělat, abychom se dostali z obtíží a ekonomického tlaku. Možnou alternativou jsou přátelské vztahy, které nám pomohou překonat starosti se starostmi s vlastní obživou. Nečekejme ale od nového roku zázraky.

Opatrnější bychom měli být při braní půjček a hypoték. Doba je nejistá a ani letošní rok nebude zaručovat nějaké extra velké zisky. Měli bychom se více zaobírat tím, kdo a jak o nás rozhoduje, neboť Pluton je spojován i s mocí a zároveň bezmocí. Nebude od věci informovat se, jak na společenské, tak na osobní rovině o tom, kdo má moc nám zasahovat do života a jakou moc máme zase my sami, abychom udrželi svou životní cestu v kolejích, které jsme si nalajnovali.

Neměli bychom se bát angažovat za práva vlastní i práva skupiny, ve které žijeme. V letošním roce bychom měli střízlivě hospodařit, pozorně sledovat všechny alternativy k obecně platnému systému, neboť někde v nich se může skrývat cesta k lepší budoucnosti. Tak mějte oči dokořán!

Najde Iveta Bartošová konečně toho pravého?

Horoskop naznačuje velké příležitosti, kterých by měla Iveta využít, pokud se dokáže systematicky zaměřit na stěžejní záležitosti svého života. Inklinuje k tomu, že si vybírá partnery, které si idealizuje a na kterých bývá značně závislá. Otázkou je, zda se poučí z toho, co zažila. Měla by být opatrnější a držet si jasné hranice, kam blízkého člověka pustí a kam už ne.

Neměla by se bát chvilkové samoty, protože právě ta ji může mimořádně posílit. Ovšem to pro ni bude těžký úkol, neboť je u ní zdůrazněná a zvykem podpořená zkušenost být stále s nějakým partnerem. Měla by vykročit vlastní, samostatnější cestou a věnovat se hlavně své profesi. Však on si ji ten pravý najde. Ne nadarmo se říká: Sedávej panenko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě.

Vyhraje Gott i příští rok Slavíka, nebo ho sesadí někdo jiný?

Karel Gott má před sebou hlubokou proměnu životních hodnot, která jeho zájmy zavede do zcela soukromých oblastí. Očekávat může překvapení, které nám Karel uštědří, i to, že bude opět horkým kandidátem na Zlatého slavíka.

Jeho „labutí píseň“ může být určitým triumfem jeho života a zároveň pozoruhodným rozhodnutím, které mu umožní zůstat v povědomí lidí a neztratit na lesku své slávy. Pozorný by měl být ke svému zdravotnímu stavu. Přece jen už Mistr není nejmladší...

Astroložka Martina Lukášková exkluzivně Blesku.cz prozradila, co nás čeká v roce 2011!
Autor: archiv Martiny Lukáškové



Více informací o astrologii i o astroložce Martině Lukáškové můžete hledat na webových stránkách www.transformotor.cz.