Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

U Liberce se srazil vlak s náklaďákem, železnice stojí

Ilustrační foto
 (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: ČTK - 
28. prosince 2010
12:29

Na železničním přejezdu nedaleko nádraží ve Stráži nad Nisou na Liberecku se V úterý před polednem srazil nákladní automobil s vlakem. Řidič vozu i několik cestujících v motorovém vlaku bylo zraněno. Nehodu na přejezdu chráněném výstražnou signalizací vyšetřuje Drážní inspekce i policie. Vlaky z Liberce do Mníšku nejezdí, nahradí je postupně autobusy.

Po nočním sněžení v Libereckém kraji přibývá dopravních nehod, většinou se ale zatím obešly bez zranění. Ve Stráži se mimo jiné střetla také dvě osobní auta v Londýnské ulici, další srážka osobních aut je hlášena z Jablonce. Problémy jsou i na silnici I/9 u Svoru na Českolipsku, kde jeden jízdní pruh blokuje porouchaný kamion.

V Libereckém kraji napadlo přes noc až 20 centimetrů sněhu a stále sněží. I hlavní tahy jsou zasněžené a mohou klouzat. Silničáři radí jezdit se zvýšenou opatrností, teploty klesají až k devíti stupňům pod nulou a sůl na vozovkách ztrácí účinnost. "Do horských oblastí by neměli vyjíždět motoristé bez zimní výbavy, zimní pneumatiky by měly mít dostatečnou výšku vzorku, doporučujeme sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla," řekl Michal Hanč z Krajské správy silnic Libereckého kraje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi