Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vlekař kontra lyžař: Těžké zranění hlavy!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos, ČTK - 
26. prosince 2010
15:11

Ve Stříbrné na Sokolovsku v areálu Lišák se dnes (v neděli) stal hodně ošklivý úraz. Dvaatřicetiletý lyžař se tu srazil se sněžným skútrem. Jeho třiašedesátiletý řidič utrpěl vážné poranění hlavy a hrudníku.

Lyžař utrpěl podle mluvčího krajské záchranné služby Lukáše Hutty otřes mozku a má zlomenou nohu. Od těžších zranění ho ochránila helma.

Na místo přivolali záchranáři vrtulník, jenž zraněného řidiče skútru, podle Hutty šlo o správce vleku, transportoval do nemocnice v Plzni. Lyžaře sanitka odvezla k ošetření do nemocnice v Sokolově.

Podle krajské policejní mluvčí Kateřiny Dohnalové z předběžného vyšetřování vyplývá, že lyžař nejspíše dojížděl příliš rychle k vleku a zpoza boudy náhle vyjel skútr. Ani jeden ze zraněných už nedokázal nehodě zabránit.

Kdo na srážce nese vinu (a kdo mohl případně porušit zásady bezpečného provozu) určí až další vyšetřování.




poool ( 26. prosince 2010 19:30 )

a když už tam je, tak má čekat skůtry ze všech stran.

manolla1 ( 26. prosince 2010 18:59 )

Říká se, že neštěstí nechodí po horách, ale... ! "Pořekadla" vymyslel blbec, který nemá období! Snad se z toho zranění, dostanou oba pánové! Co víc.., jim člověk může přát.., že!

gevi ( 26. prosince 2010 16:31 )

Pokud se střetli na sjezdovce, byť na místě dojíždění k vleku, patrně tam skútr neměl co dělat. Jinde píšou dokonce "bezohledný lyžař". Tak nevím, pokud by srazil jiného lyžaře, tak prosím, ale srazit se se skútrem na sjezdovce, v tom moc bezohlednosti nevidím.

Zobrazit celou diskusi