Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dům lehl popelem a zavalila ho stráň: 2 dívky v nemocnici

Ilustrační foto
 (Autor: Blesk - Martin Mithofer)
Autor: ČTK, Kjaj - 
26. prosince 2010
10:13

Povánoční pohodu překazila jedné rodině v obci Solopisky v okrese Praha-západ dvojitá tragédie. V noci na neděli jim shořel celý dům a poté ho ještě zavalil zřícený svah. Dvě dívky se nadýchaly kouře a jsou v nemocnici. Nikdo jiný nebyl zraněn.

Oheň rodinný dům zcela zničil. Příčinu požáru zatím hasiči neznají, řekl vyšetřovatel středočeských hasičů Tomáš Nocar. Dům v zastavěné části obce vzplál krátce před 02:00, na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

Oheň dostali pod kontrolu velice rychle - po půl hodině, v 04:48 oheň hasiči zlikvidovali. "Proč začalo hořet, zatím nevíme, na místě budeme ještě pracovat," uvedl Nocar. Po požáru se na zcela zničený dům sesula stráň za domem, a proto bude velice náročné zjistit příčinu požáru.

V domě byli při příjezdu hasičů podle Nocara čtyři lidé, z toho dva se nadýchali kouře a skončili v nemocnici. Zdravotničtí záchranáři převezli do pražské nemocnice v Motole dvě dívky ve věku 6 a 19 let. "Měli jsme u nich podezření na nadýchání zplodin," uvedl náměstek středočeské záchranné služby Petr Mach. Předběžná škoda se odhaduje na tři miliony korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi