Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dlouhodobá předpověď: Vánoce na sněhu a za mrazu

Sníh zlobil i minulý týden. Na silnici z Dubí do Litvínova u obce Hrob na Teplicku následkem silné vánice sjel mimo vozovku řidič kloubového autobusu.
 (Autor: Čtk)
Autor: Monika Rubešková, ap - 
11. prosince 2010
07:00

Sněhu a mrazu se jen tak nezbavíme. Podle dlouhodobé předpovědi zůstanou teploty pod bodem mrazu minimálně do poloviny ledna. V nejchladnější noci bude teplota klesat až k minus dvaceti stupňům Celsia. V pohotovosti tak musí zůstat zejména řidiči. Díky námraze a přívalům sněhu bude totiž situace na vozovkách i nadále komplikovaná. Radovat se ale naopak mohou děti. Budou bílé Vánoce.

Celý prosinec a minimálně polovina ledna bude ve znamení sněhu a mrazu. Sněhu může napadnout na některých místech republiky až osmdesát centimetrů. Silničáři a hlavně řidiči (známe přeci silničáře) tak musí zůstat v pohotovosti.

 

Budou bílé Vánoce

Pozitivní zprávou je, že nás čekají bílé Vánoce. „Vánoce budou bílé. Ve sváteční dny a na Silvestra čekáme sněžení a denní teploty i k minus sedmi stupňům,“ sdělila Blesku Dagmar Honsová z Meteopresu.

Děti si tak sváteční dny pořádně užijou. Bude je ale potřeba teple obléct. Teploty v noci mohou klesnout až k mínus dvaceti stupňům. Přes den pak při jasném počasí až k mínus devíti.

Zima nás jen tak neopustí

Zima a teploty pod nulou nás neopustí ani na začátku nového roku. Začátek ledna bude také sněhový, i když se trochu oteplí. Denní teploty se stále budou pohybovat mezi nulou až minus pěti stupni Celsia. Noční pak klesnou až k minus osmi," zakončila Honsová"

Takové počasí čekejte

11. až 20. prosince 2010

Na většině území sněhové přeháňky nebo občasné sněžení. Po víkendu polojasno a sněžení jen místy. Noční teploty -2 až -7 °C, postupně až -14 °C, při vyjasnění a na sněhové pokrývce -20 °C . Denní teploty po víkendu -9 až -4 °C.

21. až 31. prosince 2010

Oblačno až polojasno, místy sněžení. Po ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Noční teploty -5 až -10 °C, na sněhové pokrývce až -15 °C. Denní teploty -2 až -7 °C.

1. až 10. ledna 2011

Velká oblačnost, zataženo, se sněhovými přeháňkami, na horách sněžení. Noční teploty -2 až -8 °C. Denní teploty -5 až 0 °C.

siroky11 ( 12. prosince 2010 00:09 )

V televizi kecá debil a říká, že právě napadlo 20 - 30 cm sněhu a přitom pod nohama a v okolí je vidět tak 10 - 15 cm. Tak nevím, proč to Ti magoři úmyslně zveličují?

husqarnowicz ( 11. prosince 2010 09:14 )

Když si pomyslím,že tenhle hnus může trvat klidně ještě i 4 měsíce, je mi na blití a mám chuť emigrovat do tropů

gogo ( 11. prosince 2010 09:10 )

Klid. Je prosinec. Hysterie a bláboly jsou pro bulvár povinné....

zlymikes ( 11. prosince 2010 07:36 )

být meterologem.Kecat,vymýšlet si,koukat do křišťálové koule a nemít žádnou zodpovědnost

mensajero ( 11. prosince 2010 07:33 )

"Metr a půl sněhu tady nebylo v prosinci už 15 let" A co jako čekáte, že budete sklízet v prosinci jahody ??? V článku je to jasně napsáno, takže z toho jasně vyplývá, že to tady už bylo a co si budem nalhávat, sníh k zimě přece patří

Zobrazit celou diskusi