Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Když gay požádá o azyl v Česku, měří mu penis

České úřady údajně šikanují žadatele o azyl, kteří uvedou jako důvod žádosti o azyl projevy homofobie vůči jejich osobě
České úřady údajně šikanují žadatele o azyl, kteří uvedou jako důvod žádosti o azyl projevy homofobie vůči jejich osobě  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, šim - 
8. prosince 2010
11:16

Šokující praktiky ponižování a šikany zjistila u českých úřadů agentura EU pro lidská práva. Žadatelům o azyl, kteří tvrdí, že jsou homosexuálové, prý provádí takzvanou falometrii, tedy měření průtoku krve v penisu při zobrazení sexuálních výjevů.

Podle nejnovější zprávy agentury jde o porušení jednoho z článků evropské charty základních práv, která zakazuje mučení a ponižující zacházení.

Že Česko využívá kontroverzní metodu, nejspíš jako jediný stát Evropské unie, vyšlo najevo před soudem v Německu, kde si jeden z íránských žadatelů o azyl stěžoval na použití falometrie. Jeden z výzkumníků, kteří připravovali zprávu o homofobii v EU, poté kontaktoval české ministerstvo vnitra a to potvrdilo, že kontroverzní metody skutečně využívá.

"Podle informací ministerstva vnitra může být použití falometrie navrženo v případě, že jednotlivec žádá o azyl kvůli své homosexualitě a při pohovoru s ním se objevily nesrovnalosti," uvádí zpráva.

stastnyjim ( 8. prosince 2010 20:45 )

kteří sami požádali, ať s nimi provedou důkaz, že jsou teplí. Jestli má homosexualita být důvodem k přednostnímu udělení azylu, pak by se snad mělo řádně dokázat, že se jedná o gaye a nikoli toho, kdo si kvůli výhodě svou orientaci vymyslel.

ctenar ( 8. prosince 2010 18:26 )

...prohlížet někomu prokrvený penis.....mi v Americe vadila povinnost SI ZOUT boty.. .......Češi si prohlížejí prokrvené penisy ..zvracím z Janečka z ČT 1 a teď podruhé, BLÉÉÉÉ

i626 ( 8. prosince 2010 17:12 )

A jinak dobrý? Co ti na to říká doktor?

tojsouveci ( 8. prosince 2010 17:00 )

a heteráci z afriky nabo asie ti nevadí, xenofobe?

tojsouveci ( 8. prosince 2010 16:58 )

možná, že by ti to taky chutnalo, anebo to děláš?

Zobrazit celou diskusi