Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jedno dítě porodila na toaletě, druhé v sanitce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, mivr - 
27. listopadu 2010
12:40

Mladá maminka z Chebska byla v sedmém měsíci těhotenství s dvojčaty, když na ni přišly porodní bolesti. Všechno se seběhlo tak rychle, že prvního chlapce přivedla na svět na toaletě, druhého v sanitce po cestě do nemocnice.

V Libé na Chebsku v sobotu ráno porodila šestadvacetiletá žena prvního potomka doma na toaletě. Díky operátorce na dispečinku záchranné služby se otci podařilo nečekaný porod bez problémů zvládnout a mezitím už za rodičkou mířila sanitka. Při převozu do chebské nemocnice pak žena porodila v sanitce druhé dítě. Oba novorozené chlapce přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice v Plzni.

"Žena byla v sedmém měsíci těhotenství a bolesti, které dostala, původně s nastávajícím porodem nespojovala. Potom už měly události rychlý spád," řekl mluvčí záchranné služby Karlovarského kraje Lukáš Hutta.

Podle něho naštěstí nastávající tatínek velmi dobře zvládl veškeré pokyny operátorky. Narozeného chlapce resuscitoval a podvázal pupeční šňůru. "Pro první dítě, vážící kolem jednoho kilogramu a měřící čtyřiatřicet až čtyřicet centimetrů, přiletěl vrtulník do Libé. Pak naložil v Chebu i druhého chlapce, narozeného v sanitce. Maminka zůstala v chebské nemocnici," dodal Hutta.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi