Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič dodávky srazil chodce (†42) a ujel

Ilustračné foto
Ilustračné foto  (Autor: Čas.sk)
Autor: ČTK, mivr - 
27. listopadu 2010
09:51

Vsetínští policisté pátrají po řidiči dodávky, který v pátek večer v Zubří na Vsetínsku srazil dvaačtyřicetiletého chodce. Z místa nehody totiž řidič ihned ujel. Chodec na následky srážky při převozu do nemocnice bohužel podlehl zraněním a zemřel.

Šofér, který chodce srazil a neposkytl mu první pomoc, je podezřelý ze dvou trestných činů - usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Hrozí mu až šestileté vězení.

Neštěstí se stalo v Zubří před motorestem. Dvaačtyřicetiletý muž ze Zubří se vracel domů z práce. "Při přecházení vozovky mimo přechod pro chodce ho srazilo auto, jehož řidič z místa ihned ujel ve směru na Valašské Meziříčí. Podle svědků šlo o bílou dodávku," řekla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Policie pátrá zatím bezvýsledně

Těžce zraněného muže záchranná služba odvezla nejprve do valašskomeziříčské nemocnice, odkud byl vrtulníkem přepravován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Ve vrtulníku ale zraněním podlehl.

Policie po řidiči dodávky zatím bezvýsledně pátrá. Na místě dopravní nehody zůstalo po střetu zrcátko z auta. "Chtěli bychom vyzvat majitele firem, které vlastní dodávky bílé barvy, aby si zkontrolovali, zda na jejich autech zrcátka nechybí," dodala Javorková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi