Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Konečně! Němcům oplatíme šikanu řidičů

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: oj, Kjaj - 
26. listopadu 2010
13:40

Šikanu řidičů Němcům oplatíme stejnou mincí. Česká policie chystá ještě před Vánocemi přísné kontroly aut s německou poznávací značkou. Naši západní sousedé se konečně dočkají toho, co Češi prožívají neustále od vstupu Česka do Schengenského prostoru.

Přestože zpřísnění kontrol přišlo v době, kdy se na české instituce obrátily desítky řidičů, kteří si stěžují na nepřiměřené kontroly v sousedním Bavorsku, náměstek policejního prezidenta Ivan Bílek deníku Právo vyvrátil, že by se jednalo o odvetu.

Policie prý od saských kolegů dostala informace o nárůstu kriminality o 300 procent. "Na krádežích se přitom často podílejí čeští občané, nebo se kradené vozy do Česka převážejí," tvrdí Bílek.

Češi si nestěžují pouze na chování německých policistů. S případy nesmyslných kontrol a šikany ze strany policie se čeští řidiči setkali i v Rakousku. Německé i bavorské úřady ale už dříve tvrzení o nepřiměřenosti kontrol odmítly s tím, že jde o účinný nástroj proti příhraniční kriminalitě.

Ministr vnitra Radek John bude o sporných kontrolách českých řidičů nejenom na hranicích, ale už i ve vnitrozemí, jednat na začátku příštího roku se svým německým protějškem.

Výzva čtenářům
Zažili jste šikanu od policistů v Německu či jinde v Evropě i vy? Napište nám svůj zážitek do diskuze pod článkem!

Šokující příběhy šikany českých řidičů:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vr55 ( 28. listopadu 2010 22:01 )

Presne jste to vysvetlil.doufan ze to pochopilo plno ridicu co sedi za volantem ve svem oblibenem auticku . Ted na ADAC rikal ze M+S jsou celorocni a ty ktere jsou oznaceny snehovou vlockou jsou na mekky snih a taky na zmrzlou rozjezdenou brecku.

michaelade ( 28. listopadu 2010 17:21 )

Ty jsi to rekl presne tak jak by to opravdu melo byt!

michaelade ( 28. listopadu 2010 17:20 )

diky popsal jsi to presne tak jak je to spravne.. ja se jen blbe vyjadrila..

michaelade ( 28. listopadu 2010 17:19 )

komiku, tak se podivej do slovniku jake je rozdil mezi M+S a zimni pneumatikou..

egal ( 27. listopadu 2010 21:02 )

bláto a sníh, to je čistě zimní záležitost, nebo snad začnou germáni dělat třetí typ pneu? pak snad už jen pásy nebo vznášedlo

Zobrazit celou diskusi