Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nikola (16) se podřezala, pak zmizela

Nikola Prošková, když byla na výletě v Praze – Pokud jste ji někde viděli, volejte policii na bezplatnou linku 158
Nikola Prošková, když byla na výletě v Praze – Pokud jste ji někde viděli, volejte policii na bezplatnou linku 158  (Autor: Archiv rodiny)
Autor: lac, oj - 
25. listopadu 2010
10:33

Nikolu Prokešovou (16) našla matka v koupelně v kaluži krve. Dívka se pokusila o sebevraždu a byla hospitalizována. Z chomutovské nemocnice v sobotu utekla. "Nikolo, vrať se! Nějak to spolu vyřešíme,“ slibuje matka Romana Hercingerová (33) z Jirkova.

Míní, že za zoufalým činem je, že dcera měla tento týden nastoupit do ústavní výchovy. „Není zbytí. Chytla se party, začala chodit s klukem, který na ni má špatný vliv, začala krást. Naposledy mi ukradla kreditní kartu a vybrala z ní přes třicet tisíc korun,“ zdůvodnila žena dceřinu ústavní péči. "Mám strach, aby to nezopakovala,“ strachuje se matka.

„To neznamená, že ji nemám ráda. Mám a doufám, že společně časem vše k dobru vyřešíme,“ vzkazuje Nikole přes Blesk.cz. Po dívce pátrá i policie. „Máme ji v pátrání,“ potvrdila včera chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Je Nikola v pořádku? Kde se skrývá?

Matka našla Nikolu v koupelně zakrvácenou. Šla tam za ní, když dlouho nevycházela. Podřezala si žíly. Matka si myslí, že by její dceru mohla schovávat rodina kluka s nímž proti její vůli chodí. Ti jí prý zapřeli. Policisté se tam také vypravili. „Dovnitř, prohledat byt, ale nešli, že nemají povolení,“ tvrdila Hercingerová.




shield80 ( 2. prosince 2010 08:12 )

Mám pocit,že kolem 16 let to bývá pro mladé dost hustý!začínají vnímat ten hnus co tu je,nedostatek všímavosti rodičů,kteří si myslí že už je přece v tolika letech velký a chápající a pak se hledá láska jinde!a když se i o ni přijde,tak už se nechce věřit nikomu a ničemu!Pak se člověk chytne kohokoli,u koho cítí aspoň trochu zájem!a i když i o to přijde,nechce se mu už žít

kolu ( 29. listopadu 2010 21:50 )

uvědomujete si - vy, kteří sem píšete, že tyhle vaše stupidní úvahy čte máma té dívky......., jak jí musí být..... běžte se radši projít

kacota ( 25. listopadu 2010 23:51 )

to mna zaujalo ako prvé ..

kacota ( 25. listopadu 2010 23:50 )

u nás písali o Nikolke a oni to skopírujú úplne bez rozmyslu ...

anka ( 25. listopadu 2010 19:26 )

ja sve deti take oslovuji zdrobnele....i kdyz jsou uz dospeli.... protoze jsem jejich maminka....a porad to jsou to me deti....i kdyz mi bude tahnout treba na 80 a jim bude pres padesat...)

Zobrazit celou diskusi