Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Lobkowiczova milenka se pokusila o sebevraždu

Bettina Lobkowicz prozradila, že jí v Čechách drží réva.
 (Autor: Michal Protivanský)
Autor: Hana Höschlová, Jan Doležal, apk - 
20. listopadu 2010
12:37

Na mělnickém zámku došlo k tragédii. Milenka šlechtice a zámeckého pána Jiřího Lobkowicze (54) operní diva Zdenka Belas (32) se pokusila o sebevraždu. Spolykala prášky a musela zasahovat záchranná služba a policie. „Záchranáři na místě prováděli paní Belas masáž srdce,“ svěřil se Blesku jeden z očitých svědků dramatických okamžiků na zámku.

Informaci potvrdila i mělnická policie. „Policisté vyšetřují případ pokusu o sebevraždu, k němuž došlo 15. listopadu večer. Poškozenou je dvaatřicetiletá žena,“ řekl Blesku mluvčí mělnické policie Václav Tichý. „Další podrobnosti nemůžeme vzhledem k postupu vyšetřování a přání blízkých podávat,“ dodal.

Manželka požaduje miliardu

Co vedlo Lobkowiczovu dlouholetou přítelkyni k tak zoufalému kroku? Podle místních se pěvkyně nedokázala vyrovnat s průtahy rozvodu jejího partnera s jeho stále ještě manželkou Betinou.

„Myslíme si, že to měla být forma nátlaku na pana Lobkowicze, protože rozvod se vleče už tři roky. Manželka požaduje od manžela miliardu korun,“ svěřil Blesku zdroj.

Peníze shání kde může

Sopranistku Belas, která toto jméno používá jen posledních šest let a do roku 2004 vystupovala jako Zdeňka Hojková, se lékařům podařilo zachránit. Podle informací Blesku se přitom Jiří Lobkowicz snaží dát obnos do kupy. Kvůli nadcházejícímu rozvodu už rok rozprodává majetek.

Loni v listopadu například vydražil pět obrazů včetně Brandla a Škréty na aukci za více než 14 milionů korun, letos na jaře získal v dražbě dalších 16 milionů. Miliony potřebné k rozvodu se ale sypou pomaleji, než by si jeho přítelkyně Belas představovala…

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ava64 ( 5. prosince 2010 19:29 )

Pani Bettina do zamku dala nejen sve penize,kus zivota,ale i mnoho mnoho prace.Ja ji ty penize schvaluji a drzim palce!!!Kdyz byl zamek na dne vzala sve penize a vlozila je sem.Proc by je ted nemela chtit zpet??

ava64 ( 5. prosince 2010 19:23 )

Konecne doslo na neuspesnou hopsalku,ktera pomluvila kazdou operni zpevacku.Ac se to mozna nebude nekomu libit, tato SLECNA je velice prolhana a vypocitava.A sebevrazda byla jen gesto,aby toho troubu co vzdy skakal podle zeny co s nim byla(protoze je velice neschopny)donutila k cinu.Uz od zacatku co se usadila na zamku se chovala,jak pani a co bylo vybudovano,hnusne pretvorila za modernu a k tomu si prizvala milence sve matky.Kdo ji zna da mi za pravdu,ze za usmevem je namyslena neuspesna zpevacka o ktere nikdo v Praze nikdy naslysel jinak nez z clanku Lobkowicz-milenka,Lobkowicz-rozvod a Hojkova atd.Neni to ani dobra zpevacka ani slusna zenska ani poctivy clovek a konecne se ji to zacina vracet!!Co p.Lobkowicz vybudovala a do ceho dala i sve penize,to ona utraci...

abstergo ( 20. listopadu 2010 20:50 )

Takhle se vzdávat rodového majetku pro nějakou ordinérní komediantku, která mu bude brzy zanášet?!!! Cožpak Lobkowiczové nemají fideikomis?

petka1974 ( 20. listopadu 2010 19:47 )

Co my víme, co v tom je? Třeba byla lepší byznysmenka než manželka... Taky by asi rád dědice, jeho manželství s Bettinou zůstalo bezdětné, protože ona o dítě přišla a další nemohla mít. Jeho bratr je bezdětný, tak zřejmě cítí povinnost zachovat rodovou linii. A takové ty přemrštěné nároky bývalých manželek já osobně neschvaluji - jestli je schopná obchodnice, tak ve svých firmách na Mělníku (které jsou její) vydělá dost, konec konců vždycky říká, že práce je její koníček. Tak ať překousne chuť na pomstu a nechá Jiřího, ať jde. Takhle se z jejich manželství vytratí i poslední vzpomínky na to dobré, co spolu prožili, všechno se rozpustí v bitvě o peníze. Vždyť sama může taky začít nový život - čas a peníze na to má.

xcarodejka ( 20. listopadu 2010 17:52 )

každý,kdo se pokusí o sebevraždu. někdy je to de facto vydírání a nesvědčí to o dobrém charakteru. Moje sestra se pokusila dvaskrát o sebevraždu / možná vícekrát/ a nakonec dvakrát bodal svéhod ruha nožem. Zemřel na vnitřní krvácení,jelikož ani jednoho nenapadlo zavoalt lékaře. Tento typ lidí mě znechucuje.

Zobrazit celou diskusi