Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý řidič srazil a zranil otce se dvěma malými dětmi!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Čas.sk)
Autor: ČTK, mivr - 
19. listopadu 2010
20:57

Velké neštěstí se stalo v pátek večer v Jablonci nad Nisou. Opilý řidič srazil otce se dvěma malými dětmi ve věku kolem tří a pěti let. Mladší děvčátko má velmi vážné poranění hlavy a dýchají za ni přístroje, vážně poraněnou hlavu má i jeho otec, druhá holčička je zraněna jen lehce.

Nehoda se stala po půl šesté hodině večer na křižovatce ulic Smetanova a Mánesova nedaleko místní střední školy. Otec tam s kočárkem přecházel ulici, když mu řidič osobního vozu nedal přednost. "Opakovaná dechová zkouška na místě ukázala, že řidič má v dechu víc než promile alkoholu, policisté ho proto zadrželi," sdělil mluvčí krajské policie Petr Kmínek.

Všichni tři zranění byli okamžitě převezeni do jablonecké nemocnice. "Nejmladší z nich byla po vyšetření na počítačovém tomografu dopravena na ARO nemocnice v Praze Motole," dodal mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Jan Slánský. Poranění děvčátka je podle něj velice vážné. Přepravit ji musela sanitka, protože počasí nedovoluje, aby do Prahy letěl vrtulník.

divenka ( 23. listopadu 2010 11:19 )

riskují zbytečně.... bez rozhlédnutí skočí na přechod před auto, automaticky předpokládají, že mají absolutní přednost....nemyslí!!! Kolikrát se mě už stalo, že jedu, široko daleko kromě mě žádné auto a chodec si pokračuje vycházkovou chůzí po chodníku a najednou zahne přes přechod, aniž by se koukl doleva doprava. Vím jsou i řidiči, co zásadně nezastaví těm co stojí u přechodu a chtějí přejít.... ale je to o toleranci a způsobu myšlení. Ale dnes je doba kdy si každý myslí, teď tady jsem JÁ a já mám svobodu, já prostě jdu (jedu). Zraněným přeji brzké udravení a hlavně bez následků.

hazha ( 21. listopadu 2010 20:44 )

díky, já bych se s takovejma parch.antama nemazlila, spíš naopak

kacota ( 20. listopadu 2010 11:59 )

presne tak, mali by ste byť sudca alebo politik

sakra ( 20. listopadu 2010 10:45 )

Opilé a zdrogované řidiče vyřadit za společnosti navždy!

hazha ( 20. listopadu 2010 02:36 )

myslím si, že by řidič, který pod vlivem ať už alkoholu nebo drogy zaviní nehodu, při níž zabije nebo zraní člověka, měl dostat aspoň 10 let na tvrdo, ale hlavně odebrání ŘP na "DOŽIVOTÍ" !!!!! Třeba by se někteří z toho poučili!?!?

Zobrazit celou diskusi