Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

V těchto domech tekla krev: Blesk přináší další osudy objektů, kde se vraždilo

Autor: tbc, jad, kru - 
10. listopadu 2010
10:15

Domy, ve kterých před nedávnem žili nebo zabíjeli bestiální vrazi, zejí prázdnotou. Kdo by tu také chtěl bydlet? A tak objekty pustnou a jejich ponurá atmosféra tím víc vyniká. Jednou z mála výjimek je vilka manželů Stodolových, kteří v letech 2001 až 2003 zavraždili osm lidí. Nedávno ji koupili manželé z Prahy. O tom, co se v jejich domě v minulosti dělo, se ale bavit nechtějí. Domek dnes vypadá udržovaně.

Slavošov - Tady žili Stodolovi

Dům po bestiálních zabijácích Stodolových koupili před dvěma lety manželé z Prahy Dům po bestiálních zabijácích Stodolových koupili před dvěma lety manželé z Prahy | Jan Doležal

Nenápadnou vilku uprostřed Slavošova na Kutnohorsku, kde ve dvou místnostech v prvním patře žili brutální vrazi Jaroslav (43) a Dana (39) Stodolovi, koupili před dvěma lety manželé z Prahy. „Bydlení ve vile po bestiálních vrazích by nebyl žádný med. Ten, kdo se tam nastěhuje, by musel mít noční můry,“ tvrdili před šesti lety, bezprostředně po dopadení Stodolových, obyvatelé Slavošova. Svojí vesničce začali hned také říkat Vrahošov.

Dnes je ale všechno jinak. Noví majitelé domu jsou podle místních slušní a nenápadní lidé. O tom, jak se žije v domě po nejmasovějších vrazích Česka, ale mluvit odmítají. „Nechceme, aby nás kdokoli se jménem Stodolových spojoval. Dům jsme koupili, bydlíme tady a víc se k tomu nehodláme vyjadřovat,“ řekla Blesku spolumajitelka vilky. Zabijáci Stodolovi zavraždili v letech 2001 až 2003 osm lidí. O další vraždy se pokusili a podle soudu spáchali dohromady 21 trestných činů. V dubnu 2004 byli oba odsouzeni na doživotí.

Měčín - Románkova vraha si prý najdou sami

Tři roky po jedné z nejhrůznějších vražd zůstává v Měčíně na Klatovsku téměř vše při starém Tři roky po jedné z nejhrůznějších vražd zůstává v Měčíně na Klatovsku téměř vše při starém | Zbyněk Schnapka

Tři roky po jedné z nejhrůznějších vražd na západě Čech zůstává v Měčíně na Klatovsku téměř vše při starém. Na jaře 2007 tu zavraždili Románka Č. (†3). Vrah hošíka zabil, sexuálně zneužil a schoval ho do gauče, který stojí ve sklepě budovy. Jde o totálně vybydlený bývalý zámeček, kde chlapec bydlel s rodiči a dalšími zhruba padesáti spřízněnými lidmi.

„Budova pořád stojí a stále tu bydlí zhruba stejní lidé jako v době vraždy. Jen Románkovi rodiče se odtud asi před rokem odstěhovali,“ řekla Blesku jedna z místních žen. Policisté vyšetřování vraždy malého hošíka z Měčína po vypršení zákonné sedmiměsíční lhůty odložili. Místní komunita se ale už tehdy nechávala slyšet, že si případ vraždy sami vyřeší. Jaký je tedy osud Románkova vraha, tak zůstává ve hvězdách.

Osoblaha - Chalupa vraha Quaisera je prázdná

Chalupu po vrahovi Otakaru Quaiserovi nikdo nechce Chalupu po vrahovi Otakaru Quaiserovi nikdo nechce | Jiří Krušina

Chalupa, v níž zabíjel vrah Otakar Quaiser (71) v Osoblaze, je prázdná. Na zahradě roste metrová tráva. Ticho tu dokresluje brutální čin. V listopadu roku 2006 tady zavraždil Otakar Quaiser ženu (†47). Nejprve ji tloukl násadou od krumpáče. Když ji o nebohou ženu zlomil, tak ji do ni zabodl. Poté si došel pro nůž a do bezvládného těla jej třiatřicetkrát zarazil.

Vražda otřásla veřejností a také zkušenými kriminalisty. Ti chalupu uzamkli. Od té doby v ní nikdo nebyl. Objekt by měl dle místních lidí patřit vrahově dceři. „Sem tam se chalupa objeví v nabídce nějaké realitky. Z místních by ji nikdo nechtěl a těžko sem bude někdo dojíždět,“ řekl muž na náměstí v Osoblaze. Quaiser nevraždil poprvé. Pár let po revoluci zabil v bytě v Osoblaze vlastního syna. Tomu dokonce z těla vyřezal srdce. Za čin si odseděl v kriminále 8 let.

pavucinka ( 10. listopadu 2010 15:56 )

v Itálii ostala osoba za vraždu druha tři a půl roku,po odsezení poloviny byla propuštěna na amnestii. A to již po roce mohla odejít z kriminálu do komunity, jenže se jí tam nelíbilo a šla zpět do vězení.

anelam ( 10. listopadu 2010 14:17 )

analfabet ( 10. listopadu 2010 13:33 )

Jak je možné, že v zámku, který vlastní zemědělské družstvo, bydlí cikáni? Něco vytvořit či postavit nedokážou, ale vybydlet a zničit cizí, to jim šlo vždycky skvěle. Fuj! Zámek Měčín: http://www.hrady.cz/index.php?OID=3234

panalev ( 10. listopadu 2010 12:12 )

Souhlas. Pořád se modlíme k Americe, tak by mne zajímalo, co by na to řekli tam.

zaviracispendlik ( 10. listopadu 2010 11:38 )

Pouze 8 let za bestiální vraždu vlastního syna??? A ještě mu vyřízl srdce!!! To si pak myslel, že mu vše projde, když vraždil podruhé!!! Kde to jsme???, za Natálku padly mnohem vyšší tresty!!!

Zobrazit celou diskusi