Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Požár v Bruntále: Hořely střechy domů a jeden hasič se zranil!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: ČTK, mivr - 
30. října 2010
19:00

AKTUALIZUJEME: V centru Bruntálu hořely střechy několika obytných domů, požár lehce zranil jednoho z hasičů. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu, kolem páté hodiny odpolední se jim podařilo oheň lokalizovat a zastavit jeho šíření. Proč k požáru došlo a jak vysoké jsou škody, se bude teprve vyšetřovat.

Požár zachvátil střechy domů v Partyzánské ulici před čtvrtou hodinou odpolední. Podle posledních zpráv měl požár vzniknout v domě s květinářstvím a zahrádkářskými potřebami.

V nedalekém domě se navíc nachází obchod se zbraněmi a střelivem. "Jeho majitel pro jistotu vyklidil sklad," ubezpečila mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová. S vyklizením majiteli pomohla policie i hasiči. Vznětlivý materiál byl odnesen na bezpečné místo.

Vyhlášení třetího stupně poplachu si vyžádal právě obchod se střelivem, dále spletitost střech domů v ulici a také nedostatečný tlak vody v hydrantové síti. "Na místě proto zasahuje čtrnáct vozidel včetně velkoobjemových cisteren, které dovážejí vodu. Zároveň jsme požádali tamní vodohospodářskou společnost, aby zvýšila tlak vody," řekl důstojník Centra tísňového volání Stanislav Sovinský.

Mluvčí krajských hasičů Petr Faster dodal, že lidé z okolních domů nebyli evakuováni. Kromě hasiče, kterému se podle posledních informací lehce poranilo koleno, by měli být všichni v pořádku.

Policie čekala na dohašení

Podle mluvčího bruntálské radnice Jiřího Ondráška město žádná mimořádná opatření kvůli požáru nepodniklo. Příčina požáru ani výše škod zatím není známa. "Čekáme na dohašení, příčinu požáru budeme znát pravděpodobně až v neděli," sdělila kolem páté hodiny odpolední mluvčí místní policie Křištofová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi